Порошенко просив не цитувати і не знімати: політолог про теми закритої зустрічі Президента з представниками громадянського суспільства

Український президент не боїться слухати думки, що не збігаються з його власними, зазначив Тарас Березовець.

Петро Порошенко. Фото:112.uaУ середу, 10 лютого, президент Петро Порошенко провів зустріч з представниками громадянського суспільства. Український політтехнолог Тарас Березовець на своїй сторінці в Facebook розкрив подробиці зустрічі, інформують Патріоти України.

"Вчора в адміністрації президента був на зустрічі з Петром Порошенком разом з іншими представниками громадянського суспільства. Зустріч носила закритий характер. Петро Порошенко просив його не цитувати.

І навіть попросив вийти із залу дві знімальні групи. Я списав кілька сторінок цитат Порошенка, кілька було дуже цінних (шкода, відтворити не можу)", - пише Березовець.

"Головними темами дискусії (Порошенко виступив з коротким вступом, далі зав'язався діалог) були зміни до Конституції, подробиці Мінських угод, ситуація всередині коаліції і БПП і стратегія боротьби з корупцією.

Зустріч замість 1 години затягнулася на 3 години. У цілому, Порошенко розповів багато важливих, але непублічних подробиць того, що відбувається. Був нехарактерно для себе м'який, прихильників надихнув, але й опонентів не переконав. В цілому, Порошенко не боїться слухати думки, що не збігаються з його власними", - зазначає політтехнолог.

При цьому Березовець підсумував: "Загальне враження (це не цитати Президента, а мої висновки). Криза у владі невирішена і коаліція в нинішньому вигляді нежиттєздатна. Шанси розпуску ВР зростають.

Самі вибори Ради можуть стати справжнім випробуванням, якщо не катастрофою, на тлі зростання політичного популізму в суспільстві. Обороноздатність України продовжить зміцнюватися.

Переговори в женевському форматі по Криму почнуться вже в цьому році. Щодо питання відновлення суверенітету над окупованими районами Донбасу може бути призначений всеукраїнський референдум ".

Нуланд не відповіла, чи вірять у США в перемогу, де Україна поверне всі території

понеділок, 13 травень 2024, 13:23

Заступниця держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд утрималася від відповіді, чи вважають у Вашингтоні можливою таку перемогу України, за якої вона поверне усі окуповані території. Джерело: "Європейська правда", Нуланд в інтерв’ю опозиційн...

Операція була вдала: Дрони СБУ вразили НПЗ та електропідстанцію у двох областях Росії

понеділок, 13 травень 2024, 12:27

Цієї ночі дрони Служби безпеки України активно працювали в Липецькій та Бєлгородській областях РФ. Внаслідок атаки палала на нафтобазі "Осколнафтопостачання" біля міста Старий Оскол та на підстанції "Єлецька" потужністю 500 кВ. Про це розповіли джерела...