Порошенко рекомендує прочитати брошуру Симона Петлюри "Московська воша", "Спогади" Павла Скоропадського та мемуари Нестора Махна

В боротьбі з агресором Україна відчуває потужну підтримку міжнародних партнерів і готова дати жорстку відсіч у разі спроби наступу. Про це заявив президент Петро Порошенко 22 січня під час урочистостей до Дня Соборності України, інформує прес-служба глави держави, зазначають Патріоти України.

"Я хочу наголосити, що Україна вже готова дати жорстку військову відсіч агресорові в разі його спроб піти у наступ. У боротьбі з агресором ми відчуваємо потужну підтримку наших міжнародних партнерів", – сказав він.

За словами президента, це позитивна відмінність сьогоднішньої ситуації від тієї, яка була 100 років тому.

"Ми засвоїли уроки. Ми усвідомили помилки. Ми не допустимо їх повторення. Я переконаний, нам вистачить розуму і сил, щоби політичну боротьбу всередині країни утримувати в межах європейських стандартів стосунків влади та опозиції. Це потрібно для того, щоби ворог не зміг підірвати нас із середини; щоби п'ята колона не підняла голови; щоби отаманщина не руйнувала основ державності і демократії", – наголосив Порошенко.

Він розповів, як був вражений "Спогадами" Павла Скоропадського та як на день народження отримав контрпропагандистську брошуру Симона Петлюри, яка має символічну назву "Московська воша".

"Вона, хочу наголосити, зовсім не ксенофобська, бо є в ній і самокритичний розділ "Свої гниди", – сказав Порошенко, зазначивши, що "було би повчально погортати ще й Махна".

"Руйнівний феномен Отаманщини слід аналізувати, - тим більше, що охочі її реанімувати є і зараз, в ці часи деякі популісти", – наголосив президент.

Порошенко згадав, що становленню тодішньої держави завадив брак інформаційної політики.

За його словами, зараз Україна спільно з європейськими партнерами шукає відповідь на питання, як протидіяти російським фейкам.

"Відповідь на запитання, як боротися з російською пропагандою, яка підриває суверенітет та демократію у всьому світі, зараз це вже визнано, шукають на рівні Євросоюзу та його окремих членів. Ми координуємо наші зусилля зовні з нашими партнерами, а всередині країни я розраховую на саморегуляцію та пропозиції з боку української медіа-спільноти", – наголосив глава держави.

Але радіти поки що зарано: У Хорватії на виборах перемогла проукраїнська партія

четвер, 18 квітень 2024, 19:14

У Хорватії партія проукраїнського прем’єр-міністра Андрея Пленковича "Хорватський демократичний союз" перемогла на дострокових парламентських виборах, але не набрала абсолютної більшості, і тепер муситиме домовлятися про коаліцію, передають Патріоти Ук...

Цинізму не позичати: У прикордонні Чернігівщини окупанти атакували водія автомобіля, який привіз хліб у магазин

четвер, 18 квітень 2024, 18:56

Вдень 18 квітня російські терористи обстріляли водія автомобіля, який привіз хліб у магазин. Внаслідок воєнного злочину чоловік 1994 року народження отримав контузію. Війська РФ вдарили по цивільному транспортному засобу в Новгород-Сіверському районі. ...