Порошенко висунув ультиматум Кремлю щодо змін до Конституції

Голосуванню щодо змін до Конституції в частині децентралізації має передувати кілька важливих передумов, насамперед - припинення вогню і довгий період повної тиші.

Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам заявив, що голосування щодо змін до Конституції щодо децентралізації відбудеться, але Росія попередньо повинна повністю виконати мінські угоди. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на news.liga.net.

"Я не дам скасувати голосування щодо зміни Конституції. Технології по зриву не пройдуть", - підкреслив президент. Порошенко зазначив, що вітає ініціативу 53 депутатів про те, що голосуванню змін до Конституції в частині децентралізації має передувати кілька важливих передумов, насамперед - припинення вогню і довгий період повної тиші.

За його словами, Росія повинна забезпечити припинення вогню, повний доступ ОБСЄ до кордону і припинити введення військ в окуповані райони, звільнити заручників, у тому числі вивезених в РФ. Петро Порошенко також зазначив, що підготовка до виборів у Донбасі повинна передбачати забезпечення безпеки під час виборів, можливо, за участю поліцейського контингенту ОБСЄ, а також скасування результатів псевдовиборах бойовиків від 2 листопада 2014 року.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...