Послалися на "канонічні норми": В УПЦ МП заявили, що не братимуть участі в Об’єднавчому соборі

Як і пропагандисти Кремля, представники УПЦ МП вирішили відверто ігнорувати реальні факти та закони.

Архієпископ Климент. Фото: Главком.

Українська православна церква Московського патріархату не братиме участі в Об'єднавчому соборі щодо створення української автокефальної церкви, який відбудеться 15 грудня. Про це заявив у середу, 5 грудня, глава Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП, архієпископ Климент, передають Патріоти України.

«Наша позиція не змінилася. Українська православна церква не братиме участі в цьому Соборі, оскільки створення української автокефальної церкви не відповідає канонічним нормам», - сказав архієпископ, якого цитує ТАСС.

Як відомо, Об’єднавчий собор, який має проголосити створення автокефальної помісної православної церкви в Україні, затвердить її статут та обере предстоятеля, відбудеться 15 грудня в Софії Київській. Президент Петро Порошенко заявив, що Вселенський патріарх Варфоломій поінформував, що запросив на Собор ієрархів УПЦ Київського патріархату, УАПЦ та ієрархів УПЦ Московського патріархату.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...