Посол ЄС в Україні обурений вчинком "Миротворця" з викриттям журналістів, які співпрацювали з терористичними "ЛДНР"

На думку пана Томбінського, кожен з тих, хто ручкався з терористами, зовсім не мусить доводити українцям, що він не прислужник окупантів їхньої батьківщини.

Ян Томбінський. Фото: РБК.

Посол Європейського союзу в Україні Ян Томбінський стверджує, що публікація даних журналістів на сайті "Миротворець" порушує міжнародні норми та українське законодавство. Про це він заявив, відповідаючи на запит Європейської правди, передають Патріоти України.

І хоча формально українська держава не дотична до цієї публікації, дипломат покладає на офіційний Київ частину відповідальності за вирішення даного конфлікту. "Я занепокоєний повідомленням про те, що деякі українські веб-сайти опублікували персональні дані тих журналістів, що отримали акредитацію у так званих "ДНР" та "ЛНР"", - йдеться у відповіді посла.

"Ці дії (публікація детальної інформації про журналістів) порушують міжнародні стандарти захисту персональних даних, а також не відповідають українському Закону про захист персональних даних, а також наражають на ризик самих журналістів. Я наполегливо закликаю українську владу забезпечити, щоби цей контент став недоступним", - заявив Ян Томбінський.

Як відомо, напередодні сайт "Миротворець" опублікував персональні дані журналістів українських та західних ЗМІ, акредитованих у так званих "ДНР/ЛНР". У цій базі даних міститься 4068 імен. Журналістська спільнота висловила обурення такими діями.

"Війна роботів": Окупанти вкрали у ЗСУ технологію ураження цілей, - Bild

неділя, 28 квітень 2024, 10:30

Аналітик BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке стверджує, що російські війська за Україною перейшли до застосування наземних дронів на полі бою, передають Патріоти України. Зазначається, що в січні експерт повідомляв, що поряд з безпілотниками У...

Ворог йде на загострення: На Луганщині фіксується збільшення штурмів та обстрілів з боку російських військ

неділя, 28 квітень 2024, 10:22

Російські загарбники збільшили кількість штурмів та обстрілів Луганської області, повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор, передають Патріоти України. "Загарбники значно збільшили кількість штурмів і обстрілів наших позицій та населених пункті...