Посол Туреччини вказав на масштабні порушення прав людини у Криму

Також турецький дипломат не забув наголосити, що вирішення проблеми у відносинах РФ та України має лежати у площині міжнародного права.

Йонет Джан Тезель. Фото:www.rbc.ua

Посол Туреччини в Україні Йонет Джан Тезель розповів, що після анексії Криму турецькі проекти, спрямовані на допомогу кримським татарам, такі як будівництво культурних центрів, гуртожитків для студентів, мечетей змушені були призупинитися. Про це пише Главком, інформують Патріоти України.

"Але ми продовжували надавати допомогу нашим братам і сестрам кримським татарам. Для нас вони є дуже важливим мостом дружби з Україною. Крим - це історична Батьківщина кримських татар.

Вони заслуговують того, щоб жити там у мирі, гармонії, благополуччі, маючи всі права. Ви також пам'ятайте, що Крим відвідала неофіційна турецька делегація, що складається з експертів з прав людини, міжнародників, вчених, що займаються конституційним правом.

Ця делегація зафіксувала деякі серйозні порушення, тиск, почула численні скарги з боку кримських татар. Вони виклали свій звіт у відкритий доступ", - розповів посол.

Він уточнив, що Туреччина почула скарги кримських татар, скарги України і те, що делегація Анкари там виявили, дало туркам уявлення про те, що відбувається на півострові насправді.

"Ми дуже часто піднімали питання порушення прав людини в Криму перед російським керівництвом протягом останніх двох років. Питання про Україну і Крим, на жаль, стали однією з проблем у наших відносинах з Росією", - додав він.

"Росія - важливий гравець в регіоні, ця країна дуже важлива також і для України. Ми сподіваємося, що знайдеться таки якесь рішення у вирішенні того, що відбувається в Україні. Але рішення має лежати в площині міжнародного права", - резюмував посол.

У ворога буде істерика: Дрон ГУР Магура V5 уразив швидкісний катер росіян у Криму

понеділок, 6 травень 2024, 9:50

Головне управління розвідки уразило морським безпілотником російський швидкісний катер у районі бухти Вузька тимчасово окупованого Криму, пише УП, передають Патріоти України. . За даними джерела УП, в ніч на 6 травня в районі бухти Вузька (район Чорно...

"У вас взагалі, Саш, нікого не лишилось майже": ГУР перехопило розмову з окупованої території про втрати армії Росії

понеділок, 6 травень 2024, 9:40

Російська Федерація продовжує нести великі втрати в Україні. Військовослужбовці країни-окупанта обурюються через ставлення до них керівництва та відсутність боєприпасів, передають Патріоти України. Військова розвідка України перехопила телефонну розмов...