Посол України в США підбив підсумки зустрічі Клімкіна та Трампа

За словами Валерія Чалого, прозвучав абсолютно чіткий меседж по результату зустрічі з росіянами, що відповідальність Росії існує.

Павло Клімкін і Дональд Трамп. Фото: Рейтерс.

Під час візиту міністра закордонних справ України Павла Клімкіна до США були виголошені три важливі меседжі. Про це розповів посол України в США Валерій Чалий, повідомляють Патріоти України із посиланням на Укрінформ.

"Перше, від президента Трампа, що Сполучені Штати підтримують Україну, зокрема більш активно намагатимуться врегулювати ситуацію разом з нами по Донбасу, встановленню миру в Україні", – зауважив дипломат.

Окрім того, за словами Чалого, прозвучав абсолютно чіткий меседж по результату зустрічі з росіянами, що відповідальність Росії існує, і потрібно це визнати й працювати над тим, щоб вирішити питання встановлення миру і з боку Росії.

Третім сигналом Чалий назвав підтримку територіальної цілісності й суверенітету України Штатами. Диипломат зазначив, що він прозвучав як з боку Майка Пенса, так і Дональда Трампа.

"Це для нас дуже чітка позиція – не тільки для дипломатів чи Президента України, якому ми з міністром закордонних справ доповіли про результати зустрічі, але і для українського народу", – додав посол. Оцінюючи значення переговорів Клімкіна з Трампом і Пенсом, посол запевнив: "Це був сигнал для України".

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...