Посольство РФ у Сирії обстріляли з мінометів

Москва вважає інцидент терористичною атакою і закликає Раду Безпеки ООН дати "належну публічну оцінку" цій акції.

Посольство РФ у Дамаску. Ілюстрація:Вести.ру

Російське посольство в столиці Сирії Дамаску піддалося обстрілу з мінометів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Росії, інформують Патріоти України.

"2. серпня комплекс Посольства Росії в Дамаску зазнав мінометного обстрілу з боку позицій бойовиків терористичних бандформувань. Два снаряди впали на територію російської дипмісії, ще два - розірвалися в безпосередній близькості від зовнішнього периметра зарубіжних установ. Обійшлося без жертв, є незначний матеріальний збиток", - йдеться в повідомленні зовнішньополітичного відомства.

Москва вважає інцидент терористичною атакою і закликає Раду Безпеки ООН дати "належну публічну оцінку" цій акції.

"Хотіли б ще раз нагадати, що Росія неодноразово привертала увагу до варварського характеру обстрілів, яким терористи на регулярній основі піддають житлові квартали Дамаска та інших густонаселених сирійських міст", - додали в МЗС РФ.

"Слів багато, але мало дій": Французька армія не готова до такої війни, як в Україні, - європейський генерал

неділя, 5 травень 2024, 6:39

Французька армія не здатна потягнути війну, яку ведуть зараз ЗСУ. А заяви президента Франції Еммануеля Макрона про готовність відправити війська в Україну, є порожніми балачками. Про це в інтерв’ю виданню Boulevard Voltaire заявив відставний французьки...

Сумні цифри: Скільки території Україна втратила за останні півроку

неділя, 5 травень 2024, 6:30

Від початку жовтня 2023 року Україна поступилася Росії понад 300 квадратними кілометрами своєї території. За квітень було втрачено понад 80 км2. Такий підрахунок зробили аналітики. "Станом на кінець квітня 2024 року Росія окупувала загалом 17,53% (+0,0...