Посольство України відреагувало на показ у Польщі антиукраїнського фільму про Майдан (заява)

Посольство вимагає пояснень від телеканалу TVN24, «чому з безлічі існуючих об’єктивних картин про події Майдану було обрано саме цей брехливий витвір проросійської пропаганди, який ображає пам’ять про Героїв Революції Гідності».

Посольство України у Польщі. Фото: gorde.com.ua.

Українські дипломати в Польщі висловили обурення тим, що один із провідних польських комерційних телеканалів TVN24 показав у своєму ефірі 21 лютого фільм французького режисера Поля Морейри «Україна: Маски революції». Про це йдеться у заяві посольства України в Польщі, оприлюдненій у неділю. Новину передають Патріоти України.

За словами українських дипломатів, фільм Морейри є «брехливим і маніпулятивним». «Найбільш болюче те, що цей фільм польський телеканал «приурочив» до другої річниці Революції Гідності», – наголосили у посольстві.

Звертаючись до глядачів телеканалу, посольство наголошує на тому, що їх ввели в оману. «Два роки тому українці на Майдані пішли під кулі, захищаючи європейські цінності, честь і гідність народу, право обирати своє європейське майбутнє. І сьогодні вони продовжують жертвувати життям, щоб утвердити незалежність України та зупинити імперські апетити російського агресора, які загрожують демократичному світу, у тому числі Польщі», – йдеться у заяві.

Посольство вимагає пояснень від телеканалу TVN24, «чому з безлічі існуючих об’єктивних картин про події Майдану було обрано саме цей брехливий витвір проросійської пропаганди, який ображає пам’ять про Героїв Революції Гідності». «Просимо також в подальшому проявляти обачливість та не підігравати тим силам, які виступають не лише проти європейської України, але й проти європейської Польщі та дружніх українсько-польських відносин», – наголосили дипломати у заяві.

Опівдні 21 лютого польський комерційний телеканал TVN24 показав французький фільм «Україна: Маски революції». Критика на адресу цієї картини раніше пролунала й у самій Франції: посольство України та низка французьких журналістів назвали фільм пропагандистським і таким, що спотворює реальні події в Україні. За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, TVN24 показав фільм Морейри без додаткового роз’яснення, перед його показом телеведуча лише зазначила, що цей фільм «суперечливий».

На концерті Кобзона аншлаг, у ворога масова утилізація бронетехніки: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 30 квітня

вівторок, 30 квітень 2024, 7:53

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 30.04.24 орієнтовно склали:

Свій план: Кім Чен Ин розраховує відновити економіку КНДР завдяки зв’язкам з Росією, - FT

вівторок, 30 квітень 2024, 7:44

Президент Північної Кореї Кім Чен Ин намагається посилити зв’язки з Росією для відновлення економіки КНДР. Відносини російського диктатора Володимира Путіна та Кім чен Ина значно зміцнилися після початку повномасштабного вторгнення Росії до України. П...