Поставки зброї Україні - це геополітичний крок, який покаже, що Захід перестав відступати,- російський опозиціонер Каспаров

У світової спільноти є маса способів протистояння путінському режиму, що здатні приборкати агресивні дії Росії.

Гаррі Каспаров. Фото: chess-news.ru.

Розкол еліт в Росії, який може привести до падіння режиму президента Володимира Путіна, не починається без його зовнішньополітичного ураження. Таку думку висловив російський опозиційний політик Гаррі Каспаров в інтерв'ю "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

"Первинною буде позиція Заходу, яка поставить путінський режим і путінські еліти в ситуацію ізоляції, коли це будуть не просто якісь санкції, які вони в змозі обходити, а це буде жорстке оточення по всьому периметру", - пояснив він.

На думку опозиціонера, Захід зараз використовує свій економічний потенціал в боротьбі з Росією приблизно на 10%, а перед соратниками Путіна поки не постала проблема вибору, чи підтримувати президента ціною власних інтересів. Він додав, що Росії не знадобляться жорсткі санкції, на зразок тих, які застосовували по відношенню до Ірану.

"Путінський режим не готовий навіть до половини того, що міг винести іранський режим, тому що такою мірою інтеграції на Захід там близько не було. Тобто насправді тут проблем виникне набагато більше, навіть якщо Захід піде хоча б частково на ті санкції, які застосовувалися проти Ірану ", - підкреслив Каспаров.

Він додав, що є й інші способи протистояння путінському режиму, здатні приборкати агресивні дії Росії.

"Поставки зброї сирійським повстанцям, і в першу чергу поставки зброї в Україні - це насправді ті геополітичні кроки, які можуть почати демонструвати російській еліті - військовій, кадебешній, бізнес-еліті, що часи, коли Захід відступав, закінчилися", - розповів політик .

Він зазначив, що в разі загострення у російських еліт виникне вибір підтримувати "божевільного диктатора" до кінця, або шукати інші варіанти.

"І тут дуже важливо, щоб існувала певна альтернатива. Вона може бути досить радикальною, все одно буде люстрація, все одно буде відхід від влади значної частини нинішнього апарату, але при цьому є можливість піти мирно ... І чим ефективніше буде формуватися ця альтернатива за кордоном ..., тим швидше всередині країни почне дозрівати розуміння того, що крах путінського режиму - це не крах держави ", - підсумував опозиціонер.

Нагадаємо, 22 вересня в посольстві США в Україні повідомили, що палата представників Конгресу США схвалила закон H.R. 5094 "Про підтримку стабільності і демократії в Україні", раніше підтриманий комітетом у закордонних справах.

Відповідно до закону, який містить заборону на визнання США анексії Криму Росією, відповідні санкції можуть бути зняті з РФ тільки після того, як американський президент надасть Конгресу свідоцтво про відновлення суверенітету України над півостровом. У документі зазначено перелік засобів підтримки України, в тому числі летально-оборонних систем озброєнь.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...