Потепліло: Обама здійснить історичний візит на Кубу

Цей візит американського президента на Кубу є першим з 1928 року.

США і Куба оголосили про відновлення дипломатичних відносин. Фото: vestifinance.ru.

Президент США Барак Обама сьогодні здійснить історичний візит на Кубу, що ознаменує чергову стадію потепління відносин між країнами. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Американський лідер має намір зустрітися з главою Куби Раулем Кастро, поговорити з керівниками острівних підприємств і представниками місцевої громадськості. Також Обама виступить в прямому ефірі кубинського телебачення.

Зустріч з легендарним Фіделем Кастро в рамках візиту не запланована. Як розповів радник Обами Бен Родс, подібного роду пропозиція не прозвучала ні з боку Вашингтона, ні з боку Гавани.

Даний візит американського президента на Кубу є першим з 1928 року. У 2002 році на острові був колишній глава Білого Дому Джиммі Картер. Лідери за останні десятки років не один раз бували в США, проте лише в рамках участі в сесії Генеральної асамблеї ООН.

У липні 2015 року обидві країни здійснили обмін посольствами, але повністю скасувати існуючі обмеження в економіці і в гуманітарній сфері з Кубою з юридичної точки зору має право лише Конгрес США, в якому сьогодні домінують республіканці, що виступають проти такого різкого потепління відносини з «островом свободи».

А тим часом соцмережі підірвало відео, в якому американського президента Барака Обаму зняли для кубинського комедійного шоу.

За сюжетом, пенсіонер, якого грає відомий кубинський артист Луїс Сільва, дзвонить на метеостанцію «Касабланка», а потрапляє в Білий дім, який, в перекладі на іспанську, буде називатися Casa Blanca.

"Учитесь, хреновы политтехнологи и имиджмейкеры, как нужно готовить визиты первых лиц в другие страны... Не говоря уже о формировании образа в своей стране... А то наплодили таких позолоченных совковых гипсовых идолищ, что при детях страшно ящик включать", - пише в Фейсбуці Андрій Капустін.

"Вітання" з Великоднем від "високодуховних": Російські загарбники вдарили по кафедральному собору УПЦ в Нікополі

понеділок, 6 травень 2024, 2:35

У Нікополі Дніпропетровської області внаслідок російського обстрілу зазнав пошкоджень Преображенський кафедральний собор УПЦ. . У повідомленні інформресурсів УПЦ зазначається, що Преображенський кафедральний собор міста Нікополя зазнав пошкоджень внас...

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...