"Потрібно спочатку забрати назад Донбас, а потім це створить прецедент для населення Криму", - Арестович

Якщо Путін раптово помре чи захоче відмінити санкції, то Росія сама віддасть всю окуповану територію.

Олексій Арестович. Фото: соцмережі.

Заява українського письменника і політичного діяча Василя Шкляра стосовно того, що Україні Крим не потрібен, звучить від відчаю. Про це Gazeta.ua розповів військовий експерт Олексій Арестович. Він прокоментував заяву письменника Василя Шкляра, який заявив, що Крим Україні не потрібен, передають Патріоти України.

"У Криму постійно жили кримські татари, тому приналежність цієї території до України є очевидною. Це наша територія, яку захопив ворог. Такі заяви виникають, коли людина не розуміє, як повернути Крим. Але саме на такий хід думок розрахована російська гібридна війна, яка відбувається у мізках українців. Найголовніше - боротьба за самоідентифікацію. Тому звучать провокації, що Україна як країна не відбулась, такого народу ніколи не було, мова - вигадана і тому подібне. Такі заяви - це свідчення впливу на людину, хоча це і не означає, що Шкляр - це рупор Кремля. Пропаганда нав'язувала такі думки. Маємо пам'ятати, що Крим - це Україна. Кубань - це Україна. Маємо ці території звільнити від окупації", - пояснив експерт.

Країна має діяти поступово і тиснути на Росію до кінця. "Кримська проблема - комплексна. Потрібно спочатку забрати назад Донбас, а потім це створить прецедент для населення Криму, яке одразу захоче повернутися в нормальну країну. Якщо Путін раптово помре чи захоче відмінити санкції, то Росія сама віддасть всю окуповану територію. Думаю, що ми із вами застанемо той день, коли Крим буде звільнений від ворога", - підсумував Олексій Арестович.

Вчора в ефірі Espreso.TV письменник Василь Шкляр заявив, що Україні Крим не потрібен. "Ось ми всі говоримо: "Та ні, там наші люди!" Ну і в Чикаго їх більше, наших людей, і в Нью-Йорку більше. Я маю на увазі свідомих українців. Навіщо ми себе дуримо?" - заявив письменник.

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...