"Повернення "колишніх" - серйозний виклик": Фесенко розповів, чи буде на виборах реванш екс-регіоналів

Зараз Верховній Раді треба ухвалити конституційні зміни щодо НАТО і Євросоюзу.

Володимир Фесенко. Фото: Главред.

Вибори тягнуть за собою певні ризики і загрози. Про це в інтерв'ю розказав політолог Володимир Фесенко, передають Патріоти України.

"Наприклад, вихід під софіти Віктора Медведчука (лідер проросійського руху "Український вибір" і кум президента РФ Володимира Путіна. - ред.) й Андрія Портнова (екс-перший заступник глави Адміністрації президента Януковича. - ред.). "Колишні" мають досить агресивну риторику. Намагаються відродити й консолідувати політичну силу, як вони кажуть, "юго-востока". Фактично це відновлення Партії регіонів" - говорить експерт.

У 2014-му з електорального поля України випали близько п'яти мільйонів виборців, нагадує він. "Раніше вони голосували за "регіоналів" і комуністів. Без них проросійські сили не виграють ні президентські, ні парламентські вибори. Але на перших можуть потужно заявити про себе. А на других збільшити своє представництво в парламенті. Саме тому зараз треба ухвалити конституційні зміни щодо НАТО і Євросоюзу (20 вересня Верховна Рада включила до порядку денного 9-ї сесії парламенту й передачі до Конституційного суду проекту закону щодо стратегічного курсу України на набуття членства в ЄС і в Північноатлантичному альянсі. За це проголосував 321 народний депутат. - ред.). Адже у наступному парламенті 300 голосів за таке питання не набереться. Буде протистояння між проєвропейським та проросійським таборами", - пояснює Володимир Фесенко.

На його думку, повернення "колишніх" - серйозний виклик. "Це робиться для того, аби перевірити стан суспільства. Чи готові ми проковтнути? Раніше вони боялися. Зараз, на тлі кризи довіри до політичних еліт, проросійські політики наважилися на це. Провокування внутрішніх конфліктів між проукраїнськими та проросійськими силами - в інтересах Кремля. Якщо не вийде перемогти, вони спробують ще раз розколоти країну. Ця стратегія простежується чітко. Багато говорять про реванш. Але я його не очікую", - додає політолог.

Джерело: Gazeta.ua

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...