"За Рабіновичем стоїть Медведчук, за Бойком - Льовочкін і олігарх Фірташ": Фесенко розповів, хто буде головним проросійським кандидатом на виборах

У Юрія Бойка з Вадимом Рабіновичем майже однакові рейтинги.
Володимир Фесенко. Фото: РБК.

Москва хоче, аби на виборах президента її представляв один кандидат. Про це в інтерв'ю журналістам розказав політолог Володимир Фесенко, передають Патріоти України.

"Ним, скоріш за все, стане Бойко. У нього з Рабіновичем майже однакові рейтинги. Але Льовочкін (очолював Адміністрацію президента Януковича. - ред.) навряд чи погодиться з кандидатурою Рабіновича. Вони - вороги. Судилися і в Україні, і за кордоном. А Медведчук на Бойка може погодитись. У 2006-му у них був досвід співпраці. Льовочкін, скоріше за все під тиском Кремля, заявив про можливість об'єднання в парламенті. Але, думаю, умовою була кандидатура Бойка на виборах президента", - говорить він.

За Рабіновичем стоїть Медведчук, за Бойком - Льовочкін і олігарх Фірташ, пояснює експерт. "І є Ахметов, який ще нічого не сказав. Ходять правдоподібні чутки, що він виставляє свої умови. Хоче, аби йому повернули те, що забрали на Донбасі. Це - пряма вимога до Путіна. Якщо раптом побачимо економічне повернення Ріната Леонідовича на ту сторону Донбасу, це означатиме, що вони домовились. Але, як свідчить історія, тріумвірати довго не існують", - вважає Володимир Фесенко.

На його думку, Росія буде всіляко допомагати своєму кандидату. "Впливатимуть на виборчу кампанію опосередковано. Коли відчують, що треба полякати війною, можуть підняти градус бойових дій на Донбасі. Можуть показати, що мир можливий і принести його здатен тільки Медведчук. Тоді організують новий обмін полоненими.

Інформаційно будуть впливати, головним чином через соціальні мережі. Кремлівські політтехнологи можуть допомагати штабам проросійських кандидатів. Можуть давати гроші. Тож наші спецслужби мають слідкувати, аби не було фінансового впливу", - додає політолог.

Джерело: Gazeta.ua

"Просто щоб подивитися, що в ній, в біса, написано": Байден зізнався, що "майже хотів" купити "Біблію Трампа"

середа, 24 квітень 2024, 12:53

У вівторок, 23 квітня, президент США Джо Байден висміяв колишнього президента Дональда Трампа за торгівлю «єдиної схваленої» Біблії. З такою промовою він виступив під час візиту до штату Флорида. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. ...

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...