"Повертається привид військової агресії з боку імперіалістичної Росії", - Лех Валенса, Олександр Квасьнєвський і Броніслав Коморовський звернулися до держав Європи

Екс-президенти Польщі закликали європейські країни зберегти єдність і солідарність.

Олександр Квасьнєвський, Лех Валенса і Броніслав Коморовський. Фото:www.ukrinform.ua

Колишні президенти Польщі Лех Валенса, Олександр Квасьнєвський і Броніслав Коморовський виступили сьогодні зі зверненням до держав Європи, в якому закликали зберегти єдність і солідарність. Витяги з листа наводить місцевий телеканал ТВН24, інформують Патріоти України.

"Тільки у об'єднаної і інтегрованої Європи є шанс брати участь в складних процесах, що відбуваються в сучасному світі. Діючи поодинці і будучи розбитими, ми станемо музеєм під відкритим небом, а не континентом розвитку і надії", - підкреслили вони.

"Ми з занепокоєнням спостерігаємо, як Європа втрачає віру в свої мрії і сили, в суспільстві наростає страх перед чужими. Люди, особливо молодь, бояться за своє майбутнє і безпеку, повертається привид військової агресії з боку імперіалістичної Росії. На місці зруйнованих стін виростають нові", - стверджують колишні польські лідери.

"Єдність Європи і її солідарність під загрозою. Побоювання громадян використовуються популістськими і націоналістичними політиками. Поширюючи страх і даючи порожні обіцянки, партії з крайніми поглядами приходять до влади", - відзначають вони, закликаючи європейців прокинутися і "виступити на захист наших цінностей, батьківщини, спільної Європи".

На захист цих цінностей у Варшаві і ряді інших польських міст сьогодні також виступлять учасники масових демонстрацій, організованих Комітетом оборони демократії (КОД). До цих акцій приєднуються багато опозиційних сил в країні, відомі політики і колишні президенти республіки.

Лист екс-президентів написано з нагоди відзначення сьогодні в Польщі 27-ї річниці проведення перших частково вільних парламентських виборів 4 червня 1989 року.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...