"Повна ознака службової недбалості": Луценко звернувся до Гройсмана з проханням про відставку міністра фінансів Данилюка

Генпрокурор звинуватив главу Мніфіну у відсутності підвищення зарплат у прокурорів.

Олександр Данилюк. Фото:TaxLinkГенпрокурор Юрій Луценко підписав лист до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з вимогою відправити у відставку очільника Мінфіну Олександра Данилюка. Про це він заявив у середу, 23 серпня, під час робочого візиту до Дніпропетровської області, передають Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

Повідомляється, що в ході зустрічі з прокурорами Дніпропетровської області Луценко висловив невдоволення роботою Данилюка, звинувативши голову Мінфіну в тому числі і у відсутності підвищення зарплат у прокурорів.

З вересня зарплатня повинна підвищитися у прокурорів, але цього не станеться. Адже, за словами Луценка, міністр фінансів видав розпорядження, яке має ревізувати бюджет. генпрокурор вважає це незаконним і сказав, що будь-якою ціною буде домагатися, щоб міністр фінансів пішов зі своєї посади.

За словами Луценка, Данилюк халатно ставиться до виконання своїх прямих обов'язків, зазначивши, що саме з вини Мінфіну все ще не були реалізовані кошти, конфісковані у колишнього президента Віктора Януковича.

"Я не розумію, є закон України. По ньому гроші, які ми забрали в Януковича мають піти на сільські лікарні, на нове озброєння, техніку в армію. І раптом хтось у Міністерстві фінансів вирішує, що це буде не в серпні, а в грудні. А як провести тендер у грудні і закупити обладнання ніхто не подумав? А як збудувати дорогу у грудні і провести тендер ніхто не подумав? Я вважаю, що це повна ознака службової недбалості", - заявив глава ГПУ.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...