​Повноцінна парламентська криза: Яценюку варто припинити шантаж - три фракції коаліції проти щоб він і надалі очолював уряд - Юрій Луценко

Наразі Арсеній Петрович опинився у політичній ізоляції, намагання «Народного фронту» будь-що зберегти прем’єрство для політика, що втратив авторитет у парламенті та популярність в українців – шлях в нікуди.
Юрій Луценко

У прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка немає підтримки коаліції для прийняття рішень у Верховній Раді України, тому слід шукати вихід з цієї політичної кризи, заявив лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко, зазначають Патріоти України.

"На жаль, мушу засвідчити, що маємо вже стовідсотково оформлену політичну кризу коаліції і коаліційного уряду", - заявив Луценко.

Він зазначив, що фракція "Народний фронт" ультимативно говорить лише про прем'єра Яценюка. "З іншого боку, тепер уже три фракції ультимативно говорять про прем'єра не Яценюка", - наводить слова очільника пропрезидентської фракції УНІАН.

Окрім того, він зауважив, що сьогоднішня заява лідера фракції Радикальної партії Олега Ляшка означає, що "у потенційного прем`єр-міністра Яценюка немає голосів для проведення законів".

Перед цим Ляшко заявив, що Радикальна партія виходить з переговорного процесу з фракціями коаліції "у зв'язку з відмовою влади сформувати нову коаліцію та уряд".

"Це означає повномасштабну політичну кризу. І це означає, що прем`єр-міністр, Кабінет міністрів, парламент мусять знайти вихід з цієї ситуації", - наголосив лідер фракції "БПП".

Він уточнив, що проти Яценюка як прем`єра виступають "Батьківщина", "Самопоміч" та Радикальна партія.

Водночас фракція "БПП", за словами Луценка, жодного разу ультиматумами не говорила, а намагається знайти вирішення цієї ситуації для того, щоб "цей рік у країні працювали найняті народом депутати та уряд". "Ми вважаємо, що в України найдорожчий ресурс - час. І відпускати на чергову виборчу кампанію щонайменше півроку тільки для того, щоб дві фракції помінялися місцями у своїй чисельності, немає жодного сенсу", - зауважив лідер фракції "БПП".

Зокрема, підкреслив Луценко, на сьогодні фактом стало те, що "в уряду Яценюка немає 226 голосів для прийняття важливих законів".

Луценко наголосив, що всі мають відмовитися від "шантажу" і "ультиматумів" і шукати спільну мову щодо побудови країни, а не про те, як "утриматися всім на своїх позиціях".

"БПП", зазначив він, готова працювати з Яценюком, хоч це "і не легко, і не завжди ефективно". "Але ми вважаємо, що це можливо в разі радикального оновлення Кабінету міністрів. Але, на жаль, сьогодні інші фракції заявили про те, що вони такого шляху не бачать. І кількість депутатів у цих фракціях означає, що коаліція недієздатна, якщо вони не голосують", - сказав він.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...