Повторне скасування: Конституційний суд повертається до питання депутатської недоторканності

В минулому "слугам народу" вдалося зняти з розгляду незручний для них документ. Однак "проблема", здається, схильна повертатися на їхні голови (або інші місця) подібно бумерангу.

Конституційний суд України. Фото: Ні корупції!

Конституційний Суд уже може почати розглядати питання щодо скасування депутатської недоторканності. Про це сказав голова КСУ Станіслав Шевчук в ефірі «Радіо Свобода», передають Патріоти України.

«Щодо депутатської недоторканності вже було багато висновків КСУ... Ми ще не розглядали це питання, бо треба було ухвалити регламент. Регламент ухвалили 22 лютого. Тому ми вже можемо приступити до формування колегії і розглядати це питання», – зазначив він.

Як відомо, у 2015 році КСУ вже ухвалював рішення щодо скасування депутатської недоторканності. Тоді суд визнав відповідний законопроект таким, що відповідає Конституції, проте у 2017 році депутати зняли цей документ з розгляду. Верховна Рада у жовтні 2017 року направила два законопроекти про зняття депутатської недоторканності до Конституційного суду – президентський № 7203 і депутатський №6773.

Відповідно до чинного законодавства законопроект про внесення змін до Конституції України розглядається Верховною Радою України за наявності висновку Конституційного Суду України. Такий законопроект, схвалений конституційною більшістю, вважається прийнятим, якщо на наступній черговій сесії Верховної Ради за нього проголосувало не менш як дві третини від конституційного складу парламенту.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...