Повзучий наступ триває: Росія почала захоплювати ще одну морську акваторію України, - експерт

ВМФ Росії підбираються до українського порту Скадовськ та острову Джарилгач. Варто очікувати ту ж стратегію, що була застосована Росією в Азові.

Росія посилює свою присутність ще в одній акваторії, яка, де-юре і за фактом, є українською, зазначають Патріоти України. Ось що каже експерт з національної безпеки і оборони Українського інституту майбутнього Іраклій Джанашия.

"Цього разу Росія активізувалася в Каркінітській затоці. 30 серпня прикордонний сторожовий корабель Берегової охорони ФСБ Росії "Аметист" увійшов в Каркінітську затоку Чорного моря, в район, де РФ незаконно видобуває пісок. Нелегальний видобуток піску проводився з моменту окупації Криму і до 2016 року. Потім знову відновився в травні 2018-го.

Відмінною рисою в цій ситуації є перекидання бойових кораблів Чорноморського флоту РФ в Каркінітську затоку для нібито прикриття діяльності російських кораблів-видобувачів", - вважає експерт.

Росіяни пояснюють присутність військових кораблів цінністю піску, що видобувається там, каже він.

"Ось тільки за фактом вартість спаленого дизпалива для перекидання бойових кораблів в цей район перевищує номінальну вартість видобутого за місяць піску. Очевидна інша причина такої активності - Азов вже успішно освоєно, так що Кремль переключився на нову мету для посилення тиску на Україну. Варто очікувати ту ж стратегію, що була застосована Росією в Азові свого часу: порушення кордонів, блокада, провокації ", - додає Іраклій Джанашия

Російський ракетний катер "Набережні Челни" 10 грудня увійшов в Каркинитську затоку, після чого підійшов до острова Джарилгач і перебуває зараз біля Бакальської коси.

Джерело: Gazeta.ua

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...