Позбавити Росію ЧС-2018: Сенатор США звертається до ФІФА

На думку законодавця, скасування проведення Кубка світу з футболу в Росії повинна стати «частиною всеосяжної стратегії», враховуючи, що президент Путін використовує міжнародні спортивні заходи з метою піару і утвердження іміджу «крутого хлопця».

Річард Блюменталь. Фото: Xsport.

Сенатор-демократ від штату Коннектикут Річард Блюменталь звернувся до керівництва ФІФА з пропозицією позбавити Росію права проведення Чемпіонату світу з футболу в 2018-му році. Як пояснив законодавець, його пропозиція пояснюється тією роллю, яку продовжує грати Москва в поширенні насильства в Сирії. Новину передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

«Явна співучасть Путіна в огидній сирійській хімічній атаці має негайно дискваліфікувати Росію від проведення Чемпіонату світу з футболу в 2018 році, - заявив Блюменталь. - Ракетний удар (нанесений США) став сигналом режиму Асада і його російським посібникам, але він не матиме сенсу без всеосяжного плану по збільшенню вартості участі Росії (в сирійському конфлікті). Сполучені Штати і Європейський союз повинні об'єднатися для забезпечення жорстких багатосторонніх санкцій по відношенню до російських енергетичного, оборонного та банківського секторів».

На думку законодавця, скасування проведення Кубка світу з футболу в Росії повинна стати «частиною всеосяжної стратегії», враховуючи, що президент Путін використовує міжнародні спортивні заходи з метою піару і утвердження іміджу «крутого хлопця». За словами Блюменталя, саме такий твердий підхід міжнародного співтовариства може вплинути на російського лідера. Крім того, вважає Блюменталь, США та інші країни можуть допомогти ФІФА у визначенні альтернативного місця проведення Чемпіонату світу з футболу в наступному році.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...