"Праймеріз" в "ДНР" : Що відбувалося в окупованому Донецьку насправді

Жителі окупованих територій розповіли, хто і як голосував на "праймеріз".

Правда про «праймеріз» в Донецьку. Фото: twitter.com.

В окупованому Донецьку сьогодні, 2 жовтня, проходить так званий «праймеріз». Офіційні сепаратистські ЗМІ радісно рапортують, як організовано і правильно проходить голосування. Зняли ролик про те, як проголосував ватажок "ДНР": все чинно, прийшов з дружиною, в кабінці визначився з кандидатом, кинув в урну бюлетень. На питання журналістки, як відзначатиме цю "знаменну" подію, відповів, що пройдеться по місту, подивиться, заявив, що голосував за мир. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Donbass.UA.

Однак насправді не все так райдужно, як хочуть представити "ДНР"-івці.

В одному з пабліків в соціальній мережі ВКонтакте було оприлюднено опитування про те, яка кількість жителів окупованої бойовиками зони відвідала «праймеріз». Станом на 12:12 з 53185 передплатників спільноти в опитуванні взяли участь тільки 154 людини, переважна більшість яких вказали, що на «праймеріз» не ходили. Можливо, хтось про всяк випадок не хоче "світитися".

За словами місцевих жителів, в окупованому Донецьку змушені голосувати тільки «бюджетники», яким дано «прямі накази» з'явитися і проголосувати на «виборчих дільницях».

«В противном случае ждут „репрессии“. Вот люди и идут на это голосование, боятся. А те, кто может не пойти — так и делают», — прокоментував ситуацію донеччанин.

З раннього ранку з інших окупованих міст звозили на голосування тих же підневільних бюджетників.

Користувачі соціальних мереж так пишуть про «праймеріз» в Донецьку:

«Бабки наверное некуда девать».

«7% пошли».

«А я даже адреса не знаю куда идти голосовать».

«Все так много говорили про этот праймериз, а адрес я так и не услышал куда нужно идти голосовать».

«Да не кто никуда не хадил пишут брехню какую то».

"Выборы, выборы... 11.00 ходят толпой по квартирам - голосовать предлагают, как инвалидам - на дому... На участках ажиотажа не наблюдается)))".

"Небольшая кучка 5-8 человек периодически входит и выходит. Постоит и снова зайдет. Замечены журналисты".

(Орфографія і стилістика авторів коментарів повністю збережені).

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...

У Міноборони відреагували на чутки про відставку Рустема Умєрова

субота, 4 травень 2024, 22:14

Радниця заступника міністра оборони України Дана Ярова заявила, що на сьогоднішній день не чула всередині Міноборони розмов щодо відставки Рустема Умєрова, передають Патріоти України. «Він ходить на роботу, все нормально, на місці. Тому немає таких роз...