Праймеріз в США: Стало відомо, як йдуть справи у Клінтон, Трампа і Рубіо

Вчора в США пройшов другий "супервівторок".

Хіларі Клінтон. Фото: zn.ua

У США відбувся так званий супервівторок, коли відразу в 12 штатах відбулися кокуси і праймеріз представників від демократів і республіканців. Серію перемог здобули Хілларі Клінтон і Дональд Трамп, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Екс-держсекретар США перемогла в Алабамі, Арканзасі, Джорджії, Массачусетсі, Теннессі, Техасі і Вірджинії. Програла Клінтон у Вермонті Берні Сандерсу, який став лідером також в Колорадо, Міннесоті та Оклахомі.

У свою чергу, одіозний мільярдер став першим в Алабамі, Арканзасі, Джорджії, Массачусетсі, Теннесі, Вермонті і Вірджинії. Трамп отримав поразку в Техасі та Оклахомі (там переміг Тед Круз), а також в Міннесоті (тут першу перемогу здобув Марко Рубіо).

Після оголошення результатів "супервівторка" Клінтон і Трамп обмінялися зверненнями на адресу один одного. "Я об'єднувач. Як тільки все це закінчиться, я почну переслідування за однією людиною - Хілларі Клінтон", - сказав ймовірний кандидат від республіканців.

Агентство відзначає, що в своїх передвиборних спічах Клінтон ще жодного разу не згадувала Трампа, зберігши цю традицію і за підсумками "супервівторка".

"Ставки на цих виборах ніколи не були такими високими, а риторика, яку ми чуємо на іншій стороні, ніколи не була такою низькою. Спроба розділити Америку між нами і ними невірна, і ми не дозволимо їм це зробити", - підкреслив екс-держсекретар США.

Як повідомляли Патріоти України раніше, в кінці лютого Клінтон на праймеріз в Південній Кароліні обійшла конкурента в боротьбі за статус кандидата в президенти США від Демократичної партії Берні Сандерса майже на 50 процентних пунктів завдяки підтримці виборців-афроамериканців.

Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...