Працює на Януковича: ЗМІ викрили обман голови Торгово-промислової палати

Вимогу відставки Генадія Чижикова підтримали регіональні лідери, що представляють 59 голосів з 103 членів ради організації, які будуть в кінці березня голосувати за зміну ситуації.

Генадій Чижиков. Фото: Обозреватель.

Велика частина керівників регіональних торгово-промислових палат зажадала відставки президента Торгово-промислової палати України Геннадія Чижикова. Про це пишуть Патріоти України із посиланням на Нескучные новости.

За інформацією джерела в центральному апараті Торгово-промислової палати, Чижиков після Революції Гідності не тільки не обірвав контакти з командою Віктора Януковича, а й регулярно зустрічався в закордонних відрядженнях із дружиною колишнього генпрокурора Пшонки Ольгою, "одержуючи від неї інструкції і рекомендації".

Останньою такою "інструкцією" було - "як завгодно втриматися на чолі ТППУ до осені поточного року, коли нібито йому вже не потрібно буде турбуватися про свій пост". Для цього Чижиков мав уникати будь-яких нарад, виборів та інших офіційних заходів.

"Чижиков, як лідер, виражаючи інтереси бізнесу, абсолютно дискредитував себе. У нього сумнівна репутація, довгий шлейф ганебних зв'язків, а сам він зайнятий не тільки своїми прямими обов'язками, скільки політичними чварами і боротьбою за крісло. При ньому ТППУ фактично перетворилася на закритий клуб для обраних. Тому ухвалили рішення домагатися його відставки", - пишуть ЗМІ з посиланням на джерело.

За словами джерела в апараті ТПП, "керівники місцевих палат синхронно оголосили про недовіру лідерові".

ЗМІ зазначають, що 22 і 23 лютого відбулися дві зустрічі глав регіональних ТПП. При цьому, за їхніми даними, 22 лютого збори відбулися без участі Чижикова. Лідерам обласних ТПП, як пише видання, потрібно було "звірити годинники", зіставити враження, обмінятися думками і консолідувати позицію.

Наступного дня збори відбулися в розширеному складі і за участю самого адресата звинувачень і критики, глави ТППУ. За даними ЗМІ, на зустрічі, крім іншого, президента Палати звинуватили в необґрунтованих витратах: від непотрібних закордонних відряджень до оренди елітної квартири в Києві і ремонті цієї квартири.

"Але головна проблема, про яку говорили глави регіональних організацій, полягає в тому, що Чижиков став абсолютно нерукоподаваним. Його не хочуть бачити ні в Адміністрації Президента, ні в Уряді, ні в Парламенті. Він навіть змушений звертатися до Президента за допомогою відкритого листа - шансів записатися до глави держави на прийом у нього немає. Неприпустимо, щоб інтереси бізнесу представляла людина з сумнівною репутацією, начисто позбавлена авторитету і зв'язків у керівництві країни", - заявило джерело ЗМІ.

Найважливішою віхою на шляху до корінних змін у ТППУ, за даними видання, стало приєднання на другій нараді до тих, хто вимагає відставки Чижикова, голови Київської обласної ТПП Миколи Васильовича Засульського, який виступив із критикою ситуації навколо Чижикова і заявив, що так тривати не може: "Потрібно вміти красиво зайти в справу, і гідно з неї вийти", - закликав до відставки президента ТППУ глава найбільшої в країні обласної ТПП.

Як повідомляє джерело видання в апараті ТППУ: "Наразі вимогу відставки Геннадія Чижикова підтримали регіональні лідери, що представляють 59 голосів зі 103 членів ради організації, які будуть у кінці березня голосувати за зміну ситуації".

ЗМІ пишуть, що значна частина підтримала ультиматум, пред'явлений президенту ТППУ більшістю учасників зборів - у двотижневий термін досягти кардинальних змін у взаємодії з Адміністрацією президента, Кабміном і Верховною Радою або добровільно, не чекаючи голосування із заздалегідь відомим результатом, скласти повноваження.

"Наразі вимогу про відставку Геннадія Чижикова підтримали представники Київської, Дніпропетровської, Одеської, Полтавської, Миколаївської, Одеської, Кіровоградської, Житомирської, Рівненської, Херсонської, Чернігівської, Сумської, Волинської, Хмельницької, Вінницької, Івано-Франківської обласних ТПП і Київської міської торгово-промислової Палати", - повідомило джерело видання.

Водночас, як зазначає ЗМІ, незважаючи на вимогу про відставку, президент ТППУ намагається уникнути відповідальності, скасувавши або перенісши голосування, заплановане на 24 березня. Можливо, розраховуючи на допомогу своїх партнерів з оточення генпрокурора-втікача, - додали у виданні.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...