Представнику України при ООН Трамп особисто пообіцяв, що буде за нас, - екс-голова зовнішньої розвідки

Українській владі не варто ставати на бік представниці демократів Хілларі Клінтон, вважає Маломуж

Микола Маломуж. Фото: bigmir)net

Екс-голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж в коментарі виданню "ГОРДОН" заявив, що разом з переможцем на виборах президента США республіканцем Дональдом Трампом є членом міжнародного клубу. Про це повідомляють Патріоти України.

"Є елітний клуб, в який входять лідери країн світу і відомі політики. Я його учасник від нашої країни. Свого часу екс-президент України Віктор Янукович туди не поїхав і як громадський діяч нашу країну там уявляю я. Кожні півроку ми збираємося на великих форумах, де 117 країн світу обговорюють актуальні проблеми, в тому числі і військового характеру. в цей клуб входять і республіканці, і демократи. Також складається там Трамп і його радники. зокрема, з представниками Республіканської партії ми перетиналися на зустрічі у Вашингтоні ", - зазначив Маломуж.

За його словами, напередодні він передав республіканцеві привітання з перемогою на виборах. "Після проведення засідань проводились неформальні зустрічі. Зокрема, з тими, хто співпрацює з Трампом. Вони займають посади радників, голів комісій і так далі. Тобто члени його команди протягом шести років є моїми партнерами. Це чисто клубний, дружній формат. вчора я привітав Трампа через його радника. Наші вітання йому вручили офіційно ", - підкреслив Маломуж.

Він упевнений, що Трамп насамперед орієнтований на інтереси своєї країни.

"Можу сказати, що всі розповіді про погане Трампа не відповідають дійсності. У нього була нестандартна передвиборча кампанія, до якої частина Республіканської партії була не згодна. Більш того, через це деякі республіканці відмовилися від підтримки Трампа на перших етапах. Незважаючи на різкі заяви, які інколи були діаметрально протилежні одна одній, республіканець залишається прагматиком. Трамп чітко орієнтований на інтереси США. Він знає, як організувати роботу своєї команди", - заявив Маломуж.

За його словами, колишньому постійному представникові України в ООН Юрію Сергєєву Трамп особисто пообіцяв бути другом для України. "Тепер про заяви Трампа, в яких він нібито збирався визнати Крим" російським ". Після них ми вийшли безпосередньо на республіканця. Наші люди провели з ним зустріч, розповіли про Україну, привезли йому національні сувеніри. Це було за чотири місяці до виборів. На зустрічі з нашою делегацією республіканець сказав, що є другом України. нашому дипломатові Сергєєву Трамп особисто заявив, що буде за Україну ", - підкреслив Маломуж.

На його думку, українській владі не варто ставати на бік представниці демократів Хілларі Клінтон. "Більш того, після нашого привітання з перемогою Трамп в своїй промові позитивно згадав про Україну. Тому такі контакти нам потрібно напрацьовувати. Досить вже негативу. У нас, наприклад, сильно роздули ситуацію з колишнім главою виборчого штабу Трампа Полом Манафортом. Це людина, який просто заробляє гроші, - він не співпрацював з одним лише Януковичем. Дуже немудро було з нашого боку підтримувати виключно Клінтон ", - зазначив Маломуж.

Він вважає, що економічні відносини між Україною та США з приходом Трампа зазнають змін. "Хочу нагадати, що зустріч Трампа з Порошенком в Нью-Йорку так і не відбулася. Хоча за протоколом вона була запланована. Штаб Трампа принципово відмовився від зустрічі з Порошенком. Там сказали, що не забули його підтримки Клінтон. Вибудовуючи відносини з Україною, Трамп залишатиметься прагматиком. І ще один дуже важливий момент. Економічні відносини між нашими країнами будуть будуватися на прозорій основі, а не на корумпованою. до того ж в США вважають, що відбуваються в Україні, ведуть до перезавантаження влади. Прийде потужна команда, яка виведе країну на новий рівень партнерства з Заходом ", - заявив Маломуж.

За його словами, Вашингтон продовжить стримувати Москву, не допускаючи повномасштабного наступу російських окупантів на Україну. "Сказати, скільки пройде часу до цього перезавантаження, складно. Але мова йде про повну зміну влади, в тому числі з огляду на президента. Провідні аналітики інститутів США моніторять ті виклики, які відбуваються в українському суспільстві. Саме ці виклики і приведуть до змін. В іншому випадку буде дестабілізація ситуації в Україні. Що стосується агресії Росії, то США будуть представляти собою потужний стримуючий фактор. Щоб у РФ не було спокуси почати якісь масштабні операції проти України", - резюмував Маломуж.

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...