Прес-секретар Порошенка і 9 нардепів Верховної Ради України вирушили на суд над Надією Савченко

Вирок Надії Савченко оголосять 21-22 березня.

21-22 березня винесуть вирок Надії Савченко. Фото: РИА Новости.

Група народних депутатів Верховної Ради України разом з прес-секретарем Президента України Святославом Цеголком вирушили до Росії для присутності на оголошенні вироку в суді в Ростовській області українській льотчиці, народному депутату («Батьківщина») Надії Савченко, обвинуваченій російським слідством у вбивстві двох журналістів на Донбасі і незаконному перетині кордону РФ. Про це в неділю, 20 березня, повідомила народний депутат Ірина Геращенко ( «Блок Петра Порошенка»), передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

«За дорученням президента Порошенко і за покликом серця зі Святославом Цеголком їдемо підтримати Надію Савченко на суд», - написала пані Геращенко своїй сторінці в Фейсбуці.

За її словами, вона їде разом з Марією Іонової з фракції ( «Блок Петра Порошенка»), Оленою Кондратюк (фракція «Батьківщина»), Іриною Луценко ( «Блок Петра Порошенка») - народними депутатами України - жінками, які докладають максимум зусиль на дипломатичному фронті заради визволення нашої колеги, а також разом з великим десантом від дружньої фракції БЮТ - колегами - чоловіками Олексієм Рябчиним, Вадимом Івченком, Сергієм Євтушком, Валерієм Дубілем ("Батьківщина") і Віктором Кривенкои (позафракційний)», - повідомила вона.

Також вона повідомила, що вже є інформація про те, що в РФ з України не пускають групу підтримки Надії Савченко. «Сподіваюся, у них там вистачить розуму допустити депутатів, які мають дипломатичні паспорти, серед яких є члени ПАРЄ та інших міжнародних організацій. Інакше це було б занадто показово», - зазначила Геращенко.

Як повідомлялося раніше в ЗМІ, 20 березня адвокат Микола Полозов заявив про те, що як мінімум одну з груп підтримки Наді Савченко, що з'їжджаються на вирок, не пустили в РФ в повному складі. «Тримали півдоби і розвернули. Співробітники ФСБ, відмовляючи у в'їзді людям, що пыдтримують Надю Савченко, кажуть, що навіть короткочасне перебування їх в РФ небажане», - повідомляв він.

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...

Захарова пожалілася на "ворожі дії" країн Балтії та пригрозила "асиметричними заходами"

неділя, 5 травень 2024, 23:39

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва планує запровадити економічні та транзитні санкції щодо Латвії, Литви та Естонії за «ворожі дії» щодо Росії. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. «На ворожі дії прибалтів ...