Президент Ізраїлю терміново перервав візит в Україні через смерть Шимона Переса

Реувен Рівлін перебував в Україні з метою участі в заходах до річниці трагедії в Бабиному Яру.

Реувен Рівлін перебував в Україні на запрошення Петра Порошенка. Фото: censor.net.ua.

Візит ізраїльського лідера Реувена Рівліна в Україні мав тривати до 30 вересня, але президенту довелося змінити плани через смерть колишнього глави Ізраїлю Шимона Переса, повідомляють Патріоти України з посиланням на телеканал Arutz Sheva.

Екстрений від'їзд Рівліна пов'язаний зі смертю колишнього президента Ізраїлю Шимона Переса, який помер сьогодні вночі, зазначає телеканал.

Ізраїльський лідер прибув в Україну 27 вересня по запрошенню Президента України Петра Порошенка. Візит Рівліна мав тривати до 30 вересня, на яке заплановано пам'ятні заходи, присвячені 75-м роковинам трагедії в Бабиному Яру.

Під час візиту ізраїльський президент заявив на парламентських слуханнях, що українці були також причетні до репресій проти євреїв під час Другої світової війни.

Нагадаємо, екс-президент Ізраїлю Шимон Перес помер в 93-річному віці уві сні близько 3.00 28 сентября (ізраїльський час збігається з київським).

27 вересня ізраїльські ЗМІ повідомили, що стан здоров'я колишнього президента погіршився. Зокрема, портал "Мако" писав, що у Переса відмовили життєво важливі органи і лікарі припинили його лікування.

Перес займав пост президента Ізраїлю з 2007-го по 2014 рік. Він був найстаршим із діючих керівників держав у світі. Крім того, він двічі очолював уряд Ізраїлю.

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...