Президентом ПАРЄ переобраний проросійський політик з Іспанії

Педро Аграмунт наполягає на тому, що Асамблея повинна зробити все необхідне для повернення в пленарний зал представників Росії.

Педро Аграмунт ще на два роки очолив ПАРЄ. Фото: РИА Новости.

Президентом Парламентської Асамблеї Ради Європи переобрали чинного президента, політика від Іспанії Педро Аграмунта. Відповідне рішення було оголошено в понеділок у Страсбурзі в рамках зимової пленарної сесії ПАРЄ, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Кандидатура Аграмунта, який відноситься до групи Європейських народників, була єдиною, висунутою на пост президента ПАРЄ. Вибори відбуваються кожні два роки. Переобраний президент відразу зайняв місце в президії і подякував депутатам.

«Я буду робити все можливе, щоб вести цю Асамблею вперед», - запевнив він.

Нагадаємо, Аграмунт наполягав на тому, що Асамблея повинна зробити все необхідне для повернення в пленарний зал представників Росії.

«Я переконаний, що ситуація, коли одна з країн-членів, Росія, не бере участі в Асамблеї, не йде нікому на користь. Ні нашій Асамблеї, ні Росії, ні іншим 46 країнам-членам. Після того, як я був обраний президентом ПАРЄ, я зробив кроки для відновлення діалогу з російським парламентом. Я робив це в умовах повної прозорості, завжди привертаючи до цього обговорення керівників наших політичних груп і інформуючи про цю роботу всіх членів Бюро. Дуже часто я бачив, що деякі групи заважають веденню діалогу, але ми повинні вислуховувати всіх, враховувати інтереси і заклопотаності», - заявив президент ПАРЄ.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...