Прямо в руки окупанта: Україна видала ФСБ РФ бійця ДУК "Правий сектор", - нардеп

​За даними ЗМІ, рішення про екстрадицію Тумгоєва підписав заступник Генпрокурора України Євген Єнін.

Тимур Тумгоєв був бійцем ДУК "Правий сектор". Фото:Facebook

Інгуша Тимура Тумгоєва було затримано в Харкові українськими силовиками і передано ФСБ Росії. За попередніми даними, Тумгоєв воював у складі ДУК «Правий сектор». Про це повідомив у Facebook нардеп Ігор Луценко, зазначають Патріоти України.

"За поки не підтвердженою інформацією, підставою затримання його було нелегальне перебування на території України. Раніше Тумгоєв звертався по надання статусу біженця, але йому ДМС відмовила", - сказано в повідомленні.

Відомо, що ФСБ Росії неодноразово зверталося з проханням про екстрадицію Тумгоєва, оскільки той нібито звинувачується Росією в участі у війні в Сирії. Правову допомогу Тумгоєву надавала Харківська правозахисна група. Там підтверджують затримання їх підопічного, і наголошують, що нині діє заборона Комітету ООН з прав людини на його екстрадицію.

За даними «Кавказ.Реалії», рішення про екстрадицію Тумгоєва підписав заступник Генпрокурора України Євген Єнін. Прес-секретар відомства Андрій Лисенко заявив, що ГПУ не відомо про бажання Тумгоєва воювати проти російського агресора в Донбасі. "Будь-яких даних про участь особи в АТО або бажання брати участь в АТО не надходило", - зазначив він.

"Я зараз збираю документи, котрі стосуються цієї справи. Наразі невідомо, хто затримував і чи приймав суд рішення про екстрадицію. В будь-якому разі, я не можу уявити, що таке могло статися, не можу придумати жодні логічні підстави для такого жахливого випадку", - повідомив нардеп Луценко. Також він додав згодом, що прокуратура підтверджує факт передачі бійця у руки ФСБ.

У той же час командир батальйону імені Шейха Мансура Муслім Чеберлоєвський заявив, що екстрадований з України за запитом РФ інгуш Тимур Тумгоєв дійсно воював на Донбасі в складі зазначеного батальйону. За словами командира, Тумгоєв приєднався до батальйону близько двох років тому.

Про те, що Тумгоєв - "учасник північнокавказького антимосковського підпілля, боєць батальйону ім. Шейха Мансура, який спільно з восьмим батальйоном Української Добровольчої Армії воює на східному фронті проти московських окупантів", написав також в Facebook лідер партії Братство Дмитро Корчинський.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: