Проблема реальна і серйозна: На Асамблеї НАТО закликали відповісти на російську загрозу

Близько 250 парламентаріїв з 28 країн-членів НАТО одноголосно погодили декларацію, в якій висловили жаль з приводу "використання Росією військ проти її сусідів і спроби залякування союзників" по НАТО.

Парламентська асамблея НАТО. Ілюстрація:visti.pro

Парламентська асамблея НАТО закликала всіх членів військово-політичного блоку бути готовими відповісти на "потенційну загрозу" російської агресії. У зв'язку із заявою Кремля про збереження стратегічного балансу сил у відповідь на розміщення системи протиповітряної оборони (ЄвроППО) в Східній Європі голова асамблеї американець Майкл Тернер заявив у понеділок, 30 травня, в Тирані про те, що "російська проблема реальна і серйозна", передають Патріоти України з посиланням на DW.

Близько 250 парламентаріїв з 28 країн-членів НАТО одноголосно погодили декларацію, в якій висловили жаль з приводу "використання Росією військ проти її сусідів і спроби залякування союзників" по НАТО. У документі також сказано, що у членів блоку "немає іншого вибору, крім як розглядати плани агресивних дій Росії як потенційну загрозу і приймати адекватні заходи".

У декларації містяться заклики до підвищення боєготовності альянсу і зміцненню співробітництва з державами, що не входять в блок - Швецією та Фінляндією.

Заступник генсека НАТО Александр Вершбоу заявив, що НАТО і далі має намір підтримувати відносини з Росією, але вказав, що повернення до минулого ведення справ не буде. У декларації йдеться про прагнення НАТО продовжити пошук шляхів зменшення напруженості у відносинах з Росією і бажання уникати непорозумінь і інцидентів.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...