"Прокиньтеся. Ми не повинні цього робити. Ми можемо зупинити це безумство за допомогою голосування в парламенті", - опозиція її Величності піднялася проти Brexit

​У Лейбористській партії збираються голосувати проти підсумків референдуму про вихід Великобританії з ЄС. А тим часом «Лондонський майдан» збирає підписи за новий референдум проти Brexit.

Парламент зобов'язаний розглядати будь-яку петицію, яка збирає більше 100 тисяч підписів

Британський депутат від Лейбористської партії Девід Леммі закликав парламент проголосувати проти підсумків референдуму про вихід Великобританії з ЄС. Про це він повідомив в своєму Twitter, зазначають Патріоти України.

"Прокиньтеся. Ми не повинні цього робити. Ми можемо зупинити це безумство за допомогою голосування в парламенті", - підкреслив він.

Леммі зазначив, що референдум є рекомендаційним і не має обов'язкової сили, і додав, що багато хто з тих, хто проголосував за Brexit вже пошкодували про своє рішення.

"Парламенту наразі необхідно вирішити, чи повинні ми йти вперед до Brexit, і ми повинні проголосувати за це в парламенті на наступному тижні. Не можна дозволити знищити нашу економіку на підставі брехні Бориса Джонсона (колишній мер Лондона Борис Джонсон був одним з ідеологів виходу Британії з Євросоюзу. – ред.) ", - написав депутат.

Референдум про вихід Великобританії з Європейського союзу відбувся 23 червня. За офіційними результатами, 51,9% британців проголосували за вихід країни зі спільноти, 48,1% - хотіли залишитися в ЄС. За Brexit висловилося більшість жителів Англії і Уельсу, жителі Шотландії і Північної Ірландії голосували проти.

Петиція за новий референдум в Великобританії набрала понад два мільйони підписів. Як пише Російська служба Бі-бі-сі, британці вимагають повторного проведення референдуму щодо членства країни в ЄС за допомогою введення в законодавство нового правила.

Згідно з цією пропозицією, повторний референдум повинен проводитися, якщо явка була нижче 75% або якщо частка тих, хто проголосував за або проти виходу країни з ЄС становить менше 60%.

Наразі парламент зобов'язаний розглядати будь-яку петицію, яка збирає більше 100 тисяч підписів. Уряд Великої Британії, у свою чергу, має в обов'язковому порядку відповідати на петиції, які набирають більше 10 тисяч підписів. Так що, можливо справжня битва за/проти Brexit тільки розпочинається.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...