Публічна образа: Під час саміту в Австрії між Мей та Меркель стався прикрий інцидент

​Журналісти вважають, що така поведінка пов'язана з переговорами по Brexit.

Тереза Мей і Ангела Меркель. Фото:BBC.com

На неформальній зустрічі лідерів країн Євросоюзу в австрійському місті Зальцбурзі сталася неприємна ситуація з участю канцлера Німеччини Ангели Меркель і прем'єр-міністром Великобританії Терези Мей. Про це повідомляє видання Daily Express, передають Патріоти України.

Інцидент стався у четвер, 20 вересня. Журналісти, які були присутні на неформальній зустрічі лідерів Євросоюзу, розповіли, що канцлер Німеччини Ангела Меркель публічно відмовилася потиснути руку прем'єр-міністру Великобританії Терезі Мей.

Тереза Мей стояла з групою європейських лідерів, і до них підійшла Ангела Меркель. Прем'єр-міністр Великобританії їй посміхнулася і нахилилася, щоб потиснути руку.

Ангела Меркель проігнорувала жест, відвернулася і підійшла до президента Литви Далі Грибаускайте.

Як повідомила політичний редактор BBC Ніка Ватте, раніше Ангела Меркель в особистій бесіді з Терезою Мей заявила, що Великобританія повинна "трохи потерпіти" в переговорах по Brexit.

​Дуже багаті на слонів: Україна відкрила посольство в ще

четвер, 18 квітень 2024, 8:05

одній африканській країні. В Республіці Ботсвана (Південня Африка) розпочало роботу посольство України. Про це 17 квітня повідомляє МЗС України. . Посольство відкрили спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх та м...

Чи буде велика війна: Журналісти Bloomberg описали чотири сценарії відповіді Ізраїлю за атаки Ірану

четвер, 18 квітень 2024, 7:48

Ізраїль обіцяє помститися Ірану за атаку безпілотників і ракет у вихідні. Поки США та Європа закликають до стриманості, Ізраїль зважує свій вибір. Варіанти відповіді Ізраїлю на недавню атаку Ірану варіюються від ударів по ядерних об'єктах до кібератак....