Пропагандисти відбрехались: У Путіна пояснили, хто намагався сфабрикувати інтерв'ю Порошенка для NYT

У всьому винні пранкери...

У Путіна пояснили, хто намагався сфабрикувати інтерв'ю Порошенко для NYT. Фото: 1tv.ru.

У російському ЗМІ людьми, які намагалися сфабрикувати інтерв'ю з президентом України Петром Порошенко для американського видання New York Times, назвали пранкерів. Про це пише кремлівське пропагандистське видання Russia Today, повідомляють Патріоти України з посланням на Нескучные новости.

"При спробі взяти телефонне інтерв'ю у президента України Петра Порошенка журналісти газети The New York Times зіткнулися з обманом пранкерів, що спробували зв'язатися з ними від імені глави держави. Обман майже вдався, викрити жартівників вдалося лише завдяки сумлінності журналістів", - зазначає ЗМІ.

"Пранкери, використовуючи фальшивий бланк прес-служби президента, дали журналістам власні контакти для зв'язку, після чого провели з ними переговори, озвучивши нібито відповіді президента Порошенко на питання", - повідомляють в російському виданні.

Разом з тим прес-секретар президента України Святослав Цеголко в фабрикації фейкового інтерв'ю звинуватив російські спецслужби.

Як повідомлялося раніше в ЗМІ, в авторитетному американському виданні New York Times з'явилася стаття, яка звинувачує президента України Петра Порошенка в тому, що він потурає корупції. Президент України Петро Порошенко назвав дану публікацію, де його звинувачують у потуранні корупції, "елементом гібридної війни проти України", але пізніше заявив, що його слова були неправильно інтерпретовані.

У свою чергу грузинський журналіст, колишній прес-аташе грузинського посольства в Україні Бачо Корчілава висміяв тих, хто звинуватив видання New York Times в підіграванні Кремлю.

Один танк ЗСУ - один постріл: Опубліковано фрагмент бою, як було зупинено колону бронетехніки РФ під Урожайним

неділя, 5 травень 2024, 17:30

У районі села Урожайне Донецької області бійці 58-ї бригади ЗСУ одним пострілом із танка зупинили ворожий штурм. На позиції ЗСУ наближалися три одиниці броньованої техніки ворога, передають Патріоти України з посиланням на телеграм-канал 58-ї окремої м...

Чи дійсно Росія готує наступ на Сумщину та Харківщину: Гетьман оцінив ризики і дав прогноз

неділя, 5 травень 2024, 17:28

Військовий аналітик Олексій Гетьман вважає, що окупаційна армія Росії, попри зовнішні ознаки підготовки до наступу на Сумську та Харківську області, немає реальних ресурсів для реалізації таких планів. Про це він розповів в ефірі телеканалу FREEДОМ, ...