Прощання з Блаженнішим: Церемонія відбудеться в Львові і в Києві (повна програма)

5 червня у Києві в Патріаршому соборі Воскресіння Христового відбудеться Архиєрейська Божественна Літургія з чином похорону Блаженнійшого Любомира Гузара.

Блаженніший Любомир Гузар. Фото: catholicnews.org.ua.

З Блаженнійшим Любомиром Гузаром, який напередодні пішов із життя, спершу попрощається його рідний Львів, а потім Київ, де його і поховають. Про це розповів голова УГКЦ Блаженнійший Святослав, передають Патріоти України.

За його словами, вранці 1 червня траурний кортеж з тілом Любомира Гузара вирушив до Львова – "до міста, де він народився та де мешкає його родина".

Планується, що його тіло сюди прибуде цього ж дня близько 19:00 та перебуватиме у Архикатедральному Соборі Святого Юра.

Як стверджує священнослужитель, львів’яни зможуть попрощатися з Блаженнійшим Любомиром 2 і 3 червня – у п’ятницю заупокійна літургія розпочнеться о 10:00, потім Собор буде відкритим упродовж всього дня та ночі, а вже в суботу після заупокійної служби, яка розпочнеться о 9:00, вулицями Львова пройде скорботна хода. Завершиться захід у Храмі Святого Архистратига Михаїла.

До Києва тіло Блаженнійшого має прибути зранку неділі, 4 червня. У столиці з колишній головою УГКЦ кияни та гості зможуть попрощатися упродовж неділі та понеділка зранку.

Прощання пройдуть у Патріаршому соборі Воскресіння Христового, де буде відслужено три божественних літургії у присутності його тлінних останків: о 7:30, о 9:00 та об 11:00.

Крім того, у свято Трійці о 18:00 розпочнеться літургія з чином архієрейського похорону, а потім відбудеться вечірня з колінноприклонними молитвами, під час якої прикликатиметься Святий Дух на церкву та український народ. Також упродовж ночі пройдуть цілонічні молитовні чування з читанням божественної Євангелії.

Вже у понеділок, 5 червня, об 11:00 розпочнеться скорботна архієрейська божественна літургія з чином погребення.

Додамо, що поховають Любомира Гузара в Києві у Патріаршому соборі Воскресіння Христового, в його крипті.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...