Прощавай, БПП: Віталій Кличко подав у відставку

За новим законом про держслужбу чиновники категорії "А", до яких відноситься Кличко, не мають права суміщати роботу у виконавчій владі з членством у партіях.

Віталій Кличко. Фото: thekievtimes.ua.

Мер Києва і голова КМДА Віталій Кличко написав заяву про складання повноважень голови партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність". Про це Кличко сказав на засіданні Київради, повідомляється на сайті КМДА. Новину передають Патріоти України.

"Хочу повідомити, що, оскільки за законом не можна поєднувати посаду голови адміністрації і голови або члена політичної партії, я написав заяву про складання повноважень голови "Солідарності". Її має розглянути політрада. А далі, за процедурою, - за статутом, - це рішення мусить ухвалити з'їзд, який як обирає голову партії, так і погоджується зі складанням ним повноважень", - зазначив Кличко.

За новим законом про держслужбу чиновники категорії "А", до яких відноситься Кличко, не мають права суміщати роботу у виконавчій владі з членством у партіях. Раніше в БПП повідомили, що Кличко залишить пост глави партії на з'їзді наприкінці травня.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...