Прощавай, Мінську та двурушник Бацька: Трамп запропонував поміняти місце переговорів про Донбас

Переговори зі столиці Білорусі можуть перенести в Казахстан.

Нурсултан Назарбаєв. Фото: ТАСС.

Переговори мінського процесу щодо врегулювання збройного конфлікту в Донбасі запропоновано перенести зі столиці Білорусі в інше місце. Про це після засідання Радбезу ООН і за підсумками зустрічі з американським президентом Дональдом Трампом заявив його колега з Казахстану Нурсултан Назарбаєв, передають Патріоти України із посиланням на агентство Deutsche Welle.

Таку пропозицію, стверджує Назарбаєв, вніс американський лідер. "Мінськ-1 застопорився, в глухому куті", - зазначив президент Казахстану, додавши, що "відчувається потреба в новому діалозі". "Взагалі це спочатку мало бути в Казахстані... Домовилися, що в цьому напрямку будемо працювати", - підкреслив він.
За словами Назарбаєва, одним з основних питань при цьому може бути введення миротворчого контингенту ООН на тимчасово окуповану територію Донбасу. Прес-служба президента США і Держдепартамент поки не коментували цю тему.

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...

Ситуація складна: Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті Часів Яр, - боєць ЗСУ

вівторок, 23 квітень 2024, 15:39

У районі Часового Яру на Донеччині ситуація залишається складною. Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті, а в районі Іванівського українські захисники стяглися з кількох позицій. Проце повідомляє боєць 210-ї ОСБр "Берлінго" з позивним "Балу", перед...