Проспекту Шухевича бути: Київрада проголосувала за перейменування проспекта Ватутіна

Син Романа Шухевича нардеп Юрій Шухевич, який був присутній на засіданні сесії, подякував депутатам за прийняття такого рішення, але відзначив, що "родимих плям більшовизму" ще багато у Києві.

Тепер це проспект Шухевича. Фото: kievstreets.org.Київрада перейменувала проспект Генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича. За відповідне рішення на засіданні 1 червня проголосували 69 депутатів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Українську правду.

Таке рішення депутати зустріли оплесками і вигуками "Слава Україні – Героям слава!".

На засіданні присутній син Шухевича – нардеп Юрій Шухевич. Він подякував депутатам за прийняття такого рішення, але відзначив, що "родимих плям більшовизму" ще багато у Києві.

Після цього Київрада оголосила перерву на обід до 15:00.

Як відомо, 22 грудня 2016 року Київрада не змогла ухвалити рішення про перейменування проспекту Генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича – рішення не підтримала фракція "Солідарність".

Перейменування підтримали кияни під час громадського обговорення. Комісія з питань найменувань рекомендувала міському голові внести до Київради подання щодо перейменування проспекту Генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича.

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...