"Просто деньги кончатся": Медведєв "заспокоїв" росіян щодо життя-буття під вічними санкціями

Російський прем’єр оцінив збитки ЄС через антиросійські санкції в 100 млрд євро, але не уточнив втрати Росії.

Дмитро Медведєв. Фото: ТАСС.

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що санкції для РФ не є питанням життя і смерті. Він заявив, що Росія може десятиліттями жити під санкціями, як це було в СРСР, тому нікому не буде поступатися в цьому питанні. З такою заявою Медведєв виступив за підсумками переговорів з прем’єр-міністром Бельгії Шарлем Мішелем, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТАСС.

"Не ми ці санкції почали вводити, і не нам припиняти їх дію. СРСР десятиліттями жив в умовах санкцій, і нічого. Відмова від санкцій — взаємовигідна справа, але Росія не повинна переконувати партнерів скасувати обмеження, їй це не потрібно. Якщо це потрібно нашим європейським колегам, вони самі повинні з цією ініціативою вийти. Не хочуть — ми будемо жити і далі з санкціями", — заявив Медведєв.

При цьому прем’єр-міністр Росії вважає, що в санкціях немає нічого хорошого. Він не заперечує, що обмеження уповільнюють розвиток як РФ, так і Європи. Російський прем’єр оцінив збитки ЄС через антиросійські санкції в 100 млрд євро, але не уточнив втрати Росії. Також Медведєв додав, що на сьогоднішній день відношення Росії і Євросоюзу повністю деградували, через що чекати чогось доброго не варто. Він зазначив, що російська сторона зараз не має можливості обговорювати найскладніші питання сучасного порядку денного, що негативно відбивається на сіутаціі в світі.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...