Протести не допомогли: З Туреччини депортують російських журналістів

МЗС РФ вже опублікувало з цього приводу обурливу заяву.

Туреччина депортувала з країни російських журналістів. Ілюстрація:24tv.ua

З Туреччини депортували знімальну групу телеканалу "Росія 1". Про це йдеться в повідомленні МЗС Росії, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу російського дипвідомства.

"7 грудня члени знімальної групи програми "Спеціальний кореспондент" телеканалу "Росія 1" були затримані в прикордонній з Сирією провінції Хатай на південному сході Туреччини в момент, коли вони прямували в сусідню провінцію Газіантеп.

Затримання провели невідомі особи, одягнені в цивільне, які на законну вимогу журналістів відмовилися представитися і пред'явити свої документи. Російську знімальну групу привезли в поліцейський відділок, де повідомили про рішення депортувати їх з Туреччини на підставі, як було заявлено, "порушення правил діяльності іноземних журналістів в Турецькій Республіці", - йдеться в повідомленні МЗС Росії.

У російському зовнішньополітичному відомстві зазначили, що влада Туреччини відмовилися дати роз'яснення представникам посольства РФ у зв'язку з подією.

"Виникає питання, які саме "правила" були порушені російськими журналістами? Складається враження, що в Анкарі злякалися розкриття кореспондентами телеканалу "Росія 1" незручних для уряду фактів про здійснювану в районі турецько-сирійського кордону незаконну діяльність", - заявляють в МЗС РФ.

Як повідомлялося раніше, відносини між Росією і Туреччиною зіпсувалися після того, як турецькі винищувачі збили російський військовий літак Су-24, який без попередження вторгся в повітряний простір країни.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...