Проти ветеранів АТО, які є учасниками блокади "Укрзалізниці", порушили кримінальну справу

Нацполіція намагається ліквідувати блокаду, але їхні старання марні. Всього за 2 тижні на території Донбасу не змогли заїхати 12 тисяч потягів.

Ілюстрація: http://news.liga.net/

Учасники блокади на Донбасі не пропустили на окуповану територію 12 тисяч вагонів за два тижні. Про це йдеться в повідомленні Штабу блокади, повідомляють Патріоти України.

"За 2 тижні більше 12 тисяч вагонів не пройшли заблокованими шляхами між Лисичанськом і окупованим Луганськом, між окупованою Горлівкою та Бахмутом", — наголошується в повідомленні.

Вчора глава ГУ Нацполіціі в Донецькій області В'ячеслав Аброськін у себе в Facebook повідомив: "ТІТУШКИ в автобусах, а на дорозі Бахмут-Костянтинівка" з'явилися "регулятори" — "добропорядні громадяни в балаклавах ".

6 лютого повідомлялося, що поблизу міста Часів Яр Донецької області для розблокування доріг були задіяні сили Нацполіціі.

2 лютого учасники блокади окупованого Донбасу заблокували рух на залізничному переїзді на станції Курдюмівка.

30 січня повідомлялося, що в Луганській області на залізниці учасники блокади заявили про можливе знищення магістралей у разі їхнього розгону.

27 січня ветерани АТО заявили, що готові пропускати вугілля, якщо буде посилено контроль за тим, що знаходиться у вагонах.

26 січня повідомлялося, що заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука виступив проти блокади окупованих територій Донбасу.

25 січня кілька народних депутатів, серед яких Семен Семенченко, Павло Костенко, на перегоні станцій Свєтланово-Шипілова Луганської області розмістили три дерев'яних їжаки й оголосили про початок безстрокової акції протесту — блокади ОРДЛО. Пізніше вони взяли під контроль ще одну вузлову станцію — Свєтланово.

Глава СБУ Василь Грицак, коментуючи блокування залізниці в Луганській області, заявив, що депутати не повинні брати в цьому участі.

За фактом блокування залізниці відкрито кримінальне провадження.

Керівник Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз заявив, що блокування ветеранами АТО і народними депутатами залізниці в Луганській області несе загрозу енергетичній безпеці України.

Глава Донецької ОВГА Павло Жебрівський сказав, що торгівлю з окупованими територіями Донбасу потрібно врегулювати законодавчо.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...