Хіти тижня. "Там дуже багато патріотів. Нова хвиля патріотизму підніметься саме з Донбасу": Відома українська письменниця зробила гучну заяву (відео)

В кінці минулого року уродженка Донецька, разом з чоловіком в складі волонтерського потяга об'їздила близько 15 прифронтових міст Донбасу разом з українськими активістами і дітьми.

Ірен Роздобудько. Фото:скрін відеоНова хвиля патріотизму в Україні підніметься саме з Донбасу. Таку заяву зробила відома письменниця Ірен Роздобудько в ефірі телеканалу Zik, інформують Патріоти України.

За її словами, саме в зоні бойових дій і в прифронтових населених пунктах на Донбасі життя, емоції і справжній патріотизм відчуваються особливо гостро. Відзначимо, що в кінці минулого року Ірен, яка сама народилася в Донецьку, разом з чоловіком в складі волонтерського потяга об'їздила близько 15 прифронтових міст Донбасу разом з українськими активістами і дітьми.

"Я боялася щось побачити те, що думають в Києві ті, хто туди не їздив. Я повернулася звідти з божевільно оптимістичним настроєм. Я побачила там величезну хвилю патріотизму", - підкреслила Роздобудько. Письменниця вважає, що в Києві багато хто не розуміє настрої населення Донбасу.

"Як в Сватовому вигнали банду Мозгового - про це треба говорити. Вони зібралися, хлопці, чоловіки, понабирали на учебці автомати, які давно вже не робочі. Вийшли близько 50 осіб, і, коли банда Мозгового зайшла в місто, сказали: "Ви нам не потрібні". Вони їх не пустили. Це боєць "Айдара" нам розповідав.

Це випадок Сватового, а таких випадків дуже багато в локальних маленьких містечках, які просто не пустили і не здалися. У тій поїздці я зрозуміла: гопота пустила на Донбас цей "русскій мір", іншого слова я не маю ... Там дуже багато я побачила патріотів, дуже хороших людей. Я раптово відчула, що нова хвиля патріотизму підніметься саме з Донбасу. Я цим пишалася в цій поїздці, хоча не все так райдужно, але цю хвилю патріотизму я відчула власною шкірою", - зазначила письменниця.

За словами Роздобудько, коли вона знову повернулася до Києва, переповнений політичними чварами і корупцією, вона ще гостріше відчула, що справжнє життя зараз йде на Донбасі, який звільнюється і відроджується.

"Справжнє життя в тому, що люди там бачать справжню смерть, справжню дружбу, справжню любов. І я розумію тих хлопців, які повертаються туди. Вони не можуть тут - тут все сіре, а там є сенс. Я страшенно переживаю за загиблих хлопців, але я написала одній жінці, у якої загинув там племінник, що, можливо, він прожив кращий рік свого життя, справжнісінький. І віддав своє життя за те, за що варто віддати", - підсумувала Ірен.

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...