Прибалтика отримала обнадійливий сигнал: Новий голова Пентагону підбадьорив союзників

За словами Джеймса Меттіса, жодна нація не може почуватися захищеною без надійних союзників.

Джеймс Маттіс. Фото: Антикор.

Новий міністр оборони США Джеймс Меттіс пообіцяв працювати з Держдепартаментом на зміцнення своїх союзників. Про це йдеться в його посланні співробітникам Пентагону, опублікованому в п'ятницю, передають Патріоти України.

"Кожне рішення, яке ми приймаємо, буде направлено на те, щоб наші збройні сили були готові вести бойові дії сьогодні і в майбутньому. Визнаючи той факт, що жодна нація не захищена без своїх друзів, ми будемо працювати з Держдепартаментом на посилення наших альянсів", - зазначив він. 20 січня Сенат США затвердив Меттіса міністром оборони Сполучених Штатів.

Відразу після вступу на посаду в п'ятницю 45-й президент США Дональд Трамп підписав указ, яким дозволив Меттісу зайняти посаду міністра оборони. За американськими законами, військові можуть очолити Пентагон не раніше, ніж через сім років після відставки (Меттіс пішов на пенсію в 2013 році). За тиждень до того цю норму закону дозволив обійти сенатський комітет з оборони.

У Росії виникли проблеми з ракетами з КНДР - половина вибухнула у повітрі

четвер, 9 травень 2024, 6:48

Близько половини північнокорейських ракет, якими Росія вдарила по Україні, не долетіли до цілі. Відсоток несправності високий. Про це у коментарі Reuters розповіли в Офісі генерального прокурора України. За словами Офіса, всього прокурори вивчили уламк...

Хитрий хід: У Forbes дізналися, як українські надводні дрони стали вбивцями російських гелікоптерів

четвер, 9 травень 2024, 6:24

Триває повномасштабна війна в Україні, і стала відома важлива особливість українських безпілотних надводних апаратів - вони, схоже, мають власні ракети для протиповітряної оборони. Як пише Forbes, може йтися про радянську керовану Р-73 класу повітря-по...