Причетні до доставки "Бука" на Донбас вже ідентифіковані, – ГПУ

Імена 100 осіб, що безпосередньо транспортували і супроводжували російський "Бук", з якого був збитий малайзійський "Боїнг", відомі.

Міжнародна слідча група по катастрофі МН-17 підтвердила,  що "Бук" доставили з Росії. Фото: Вести.Ru.

У Генпрокуратурі кажуть, що вже ідентифікували 100 людей, які причетні до перевезення і використання зенітно-ракетного комплекса "Бук" у липні 2014 року, з якого і був збитий малазійський Боїнг. Про це під час брифінгу у Києві повідомив перший заступник генерального прокурора Дмитро Сторожук, повідомляють Патріоти України з посиланням 24tv.ua.

- 100 людей нами вже встановлені і ідентифіковані, мова йде про людей, які в першу чергу безпосередньо брали участь в транспортуванні "Бука" і його супроводженні, про екіпаж, який безпосередньо ним керував і про людей, які давали накази і розпорядження щодо транспортування зенітно-ракетного комплексу, – відзвітували в ГПУ.

Сторожук пояснив, що досі не оголошено, хто є підозрюваним у цій справ, оскільки роль кожної особи ще встановлюється.

- Одна із версій слідства полягає в тому, що деякі люди, виконували певні доручення навіть не знаючи про те, навіщо вони це роблять. Для міжнародної слідчої групи є дуже важливі відповіді на питання про те, хто з цих 100 людей яку виконував роль, бо від цього залежить рівень їхньої відповідальності, – наголошують в ГПУ.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...