Прихований "хунтобандерівець"? Митрополит Онуфрій і автокефалія українського православ'я (фото)

Глава УПЦ МП підписав звернення до Московського патріарха Алексія "про дарування автокефалії Українській православній церкві на Соборі 1991 року", який проходив у Києві.

Митрополит Онуфрій. Фото:pravlife.org

Глава Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій двічі - в 1991 і 1992 році - підтримав ідею надання автокефалії церкві в Україні. Про це в інтерв'ю Обозревателю розповів митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський УПЦ МП Олександр Драбинко, інформують Патріоти України.

За його словами, митрополит Онуфрій підписав звернення до Московського патріарха Алексія "про дарування автокефалії Українській православній церкві на Соборі 1991 року", який проходив у Києві, а також "документ про те, що Харківський собор підтримує ідею відокремлення і статусу автокефалії в 1992 році".

"Всі ці документи є, і підпис теж є. Про те, що він змінив цю думку, будучи предстоятелем, або відкликав свій підпис, я не чув", - додав Драбинко.

Він переконаний в тому, що УПЦ МП має чітко позначити свою позицію з питання автокефалії. "Позиція УПЦ полягає в тому, що це буде не канонічно, що президент і парламент не мають права втручатися. Але у нас немає позиції з ключового питання: ми хочемо, щоб у нас церква була помісною чи не хочемо?" - підкреслив митрополит.

Єпископ Чернівецький і Буковинський Онуфрій на Харківському архієрейському соборі УПЦ

Путін не зупиниться: Генінспектор Бундесверу заявив, що РФ може підготуватися до нападу на НАТО через 5-8 років

субота, 20 квітень 2024, 8:30

Росія може бути готова до військового нападу на країни НАТО вже через п’ять-вісім років. Щоб бути загрозою, спочатку їй потрібно відновити свої сили, виснажені в Україні, вважає генеральний інспектор Бундесверу Карстен Бреєр, передають Патріоти Україн...

Громадяни Словаччини, після відмови уряду Фіцо підтримати ініціативу Чехії, зібрали понад 2 млн євро на снаряди для України

субота, 20 квітень 2024, 8:05

Жителі Словаччини зібрали понад два мільйони євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва. Суму зібрали менш ніж за дві доби. У кампанії, яка п...