Прикривався благими намірами: Розенблат збирав дані про всіх видобувачів бурштину на Житомирщині

Свої дії нардеп пояснив тим, що до нього зверталися мешканці області щодо проблеми незаконної видачі ліцензій на видобуток бурштину.

Борислав Розенблат. Фото:http://argumentua.com

Народний депутат Борислав Розенблат збирав дані про всі компанії, які отримали ліцензії на видобуток бурштину в Житомирській області. Про це свідчать звернення народного депутата до Державної служби геології, надіслані ним від початку року 4 рази. Документи Українській правді передав експерт Центру "Ейдос" Гліб Канєвський, зазначають Патріоти України.

Свої листи Розенблат аргументував тим, що до нього звертаються мешканці Житомирщини щодо проблеми незаконної видачі ліцензій на видобуток бурштину.

Посилаючись на це, Розенблат просив Держгеонадра надати йому, наприклад, перелік спецдозволів на видобуток бурштину, виданих протягом 2016-2017 років, а також надати перелік суб`єктів-надрокористувачів. У іншому зверненні Розенблат ставить під сумнів законність видачі дозволів на користування надрами у 2015-2017 році.

У березні 2017 року він планував провести зустріч влади та громади щодо незаконного видобутку бурштину.

Як відомо, антикорупційні органи звинувачують Розенблата в тому, що він і депутат з фракції "Народний фронт" Максим Поляков вимагали хабар від компанії-нерезидента за видобуток бурштину в Україні.

НАБУ записало розмови Розенблата із "агентом Катериною", якій він обіцяв за певну суму допомогти іноземній компанії отримати дозволи на видобуток бурштину в Україні.

Так, в одній із розмов Розенблат розповів агенту НАБУ, що ліцензії, які видала Держгеонадра компаніям, можна відібрати лише через суд. Таке "втручання" коштувало 25 тисяч доларів.

7 липня комітет Регламентний комітет ВР підтримав подання ГПУ на зняття недоторканності з депутата від фракції БПП Борислава Розенблата та направив цей висновок Верховній Раді.

Наразі Розенблат за рішенням суду вніс 7 млн застави та одягнув електронний браслет.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...