Правосуддя по-українськи: Суд визнав Розенблата потерпілим під час його затримання у літаку детективами НАБУ (документ)

Окрім того, суд зобов’язав старшого слідчого "вручити пам’ятку про права та обов’язки потерпілому Розенблату Бориславу Соломоновичу". Ця ухвала не підлягає оскарженню.

Борислав Розенблат. Фото:ТСН

Печерський райсуд Києва визнав народного депутата Борислава Розенблата потерпілим у справі про його затримання детективами Національного антикорупційного бюро у "Жулянах" під час спроби політика вилетіти до Німеччини. Про це повідомляє Українська правда із посиланням на копію ухвали суду, зазначають Патріоти України.

Слід нагадати, що 19 жовтня 2017 року в аеропорту "Жуляни" працівники НАБУ затримали нардепа Борислава Розенблата, коли той спробував вилетіти в Німеччину. При собі у депутата були золото і діаманти. Згодом Розенблата відпустили.

"Керуючись ч.2 ст.376 КПК України, слідчий суддя, ухвалив скаргу – задовольнити. Постанову старшого слідчого… про відмову у визнанні потерпілим Розенблата Борислава Соломоновича у кримінальному провадженні №420170000000002187 від 27.10.2017 року – скасувати," – мовиться в ухвалі суду.

Окрім того, суд зобов’язав старшого слідчого "вручити пам’ятку про права та обов’язки потерпілому Розенблату Бориславу Соломоновичу". Ця ухвала не підлягає оскарженню.

Як розповів у коментарі виданню адвокат Розенблата – Костянтин Глоба, – його клієнт повідомляв до НАБУ про намір покинути країну.

"Він мав на це право, купив квиток. Однак детективи не дали йому це зробити, затримали, провели обшук і намагалися опитувати", – розповів адвокат.

Він також запевнив, що слідчі дії щодо затримання Розенблата у літаку закордонної авіакомпанії повинні були відбуватися в межах міжнародного співробітництва, проте цього не було.

За словами Глоби, визнання Розенблата потерпілим дасть йому право, зокрема, подати позов щодо незаконних дій, ініціювати слідчі та інші дії, необхідні у цьому провадження за клопотання.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...