Принциповий партнер України: Стало відомо, кому пророкують посаду генсека НАТО

Щоб Девід Кемерон зайняв посаду голови Альянсу, дуже важливо заручитися підтримкою США, які мають величезну вагу серед інших 28 членів НАТО.

Девід Кемерон. Фото:112 Украина

Головним претендентом на пост глави НАТО в Британії назвали екс-прем’єр-міністра Девіда Кемерона. Про це повідомляє Daily Mail з посиланням на свої джерела, зазначають Патріоти України.

Після голосування на референдумі за вихід Британії з Євросоюзу Лондон декларував активну участь у роботі очолюваного США військового альянсу. Нинішній генсек НАТО, колишній прем’єр-міністр Норвегії Йєнс Столтенберг піде у відставку у 2018 або 2019 році.

Союзники Кемерона, який є принциповим партнером України, в уряді заявили, що він відкритий для роботи на такому рівні. На їхню думку, британці тільки виграють від його повернення на світову арену.

"Ми повинні знайти роботу для нього – він так багато може запропонувати. Ми повинні домогтися того, щоб він знову бився за Англію", – сказав один з високопоставлених членів кабінету міністрів Терези Мей.

Джерела підкреслюють, що для Лондона було б дуже важливо отримати цю посаду в НАТО, якщо він хоче "грати більш активну роль у забезпеченні європейської безпеки і показати союзникам в ЄС, що ми хочемо грати конструктивну роль на континенті після Brexit".

Джерело в НАТО підтвердило, що позиції Великобританії в Альянсі дуже сильні – вона друга після США. За його словами, щоб Кемерон зайняв пост генсека дуже важливо заручитися підтримкою США, які мають величезну вагу серед інших 28 членів НАТО.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...