Привести Україну в клуб успішних країн: Касько та Сакварелідзе показали соратників по новій партії (фото)

Екс-заступники Шокіна при створенні нової партії вели активні консультації з нардепами Сергієм Лещенком і Мустафою Найємом, однак домовитися про об'єднання не вдалося.

Касько і Сакварелідзе з соратниками по новій партії. Фото: Facebook

Колишні заступники генерального прокурора Віталій Касько і Давид Сакварелідзе почали процес створення партії/ Про це вони повідомили в Facebook, інформують Патріоти України.

"Ми, об'єднавши свою енергію і зусилля, почали процес формування абсолютно нової за своєю суттю і принципами політичної сили, яка приведе Україну в клуб успішних країн", - сказано в зверненні.

Ініціативна група, фото якої додано в дописі, складається з 14 чоловік. Крім Каська і Сакварелідзе, це нардепи Віктор Чумак (позафракційний) і Наталія Новак (БПП), екс-глава Нацагентства держслужби Денис Бродський, колишній головний редактор українського Forbes Володимир Федорин, представник громадянської платформи "Нова країна" Володимир Козленко, прес-секретар Сакварелідзе Інна Грищенко та інші.

Цілями цієї партії названі:

захист державного суверенітету і відновлення територіальної цілісності України;

знищення олігархічно-клептократичної системи шляхом повної і категоричної зміни політичної еліти;

створення сильної держави, заснованої на справедливості, взаємній повазі та довірі;

об'єднання українського суспільства навколо абсолютного неприйняття корупції;

розвиток в Україні суспільства відкритого доступу.

"Етап попередніх консультацій завершений. Ми створюємо команди в регіонах і пропонуємо приєднатися до нас усім тим, хто вірить в майбутнє України і готовий віддано працювати для її процвітання і розвитку", - підсумували ініціатори створення нової партії.

Раніше Сакварелідзе, розповідаючи про створення нової партії, повідомляв про активні консультації з нардепами Сергієм Лещенком і Мустафою Найємом.

У коментарях в Facebook Денис Бродський повідомив, що з політсилою, яку створюють Найєм і громадські діячі Валерій Пекар та Андрій Длігач на базі партії "Демократичний альянс", домовитися про об'єднання не вдалося.

"У нас, напевно, немає принципових розбіжностей. Принаймні, я цей висновок роблю з публікацій Валерія та Андрія. І я сподіваюся, що ми будемо як мінімум союзниками. З "розбіжностей" - особисто мені здається це наша впевненість в тому, що треба будувати нову організацію з нуля ... Мені б теж хотілося продемонструвати єдність усіх здорових сил. Задайте питання Андрію і Валерію, чому вони так активно взяли курс на створення "своєї партії", - написав Бродський.

Масована атака "Шахедів" на Харків: У місті спалахнули відразу три пожежі (фото)

субота, 4 травень 2024, 12:59

У ніч на 4 травня російські загарбники здійснили масовану атаку дронів на Харків. За попередніми даними, постраждали чотири особи, серед них – одна дитина. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС), передають Патріоти Укр...

Росія планує відправити в Україну понад тисячу "священників" РПЦ – ЦНС

субота, 4 травень 2024, 12:22

Росія планує відправити у зону бойових дій понад тисячу так званих "священиків" РПЦ. Вони, за задумом керівництва цієї структури, надаватимуть "духовну допомогу" російським окупантам, що вбивають людей на території чужої країни, передають Патріоти Укр...