Призов офіцерів запасу: У Генштабі озвучили план на червень

У червні планується призвати на строкову службу тисячу офіцерів запасу.

Міноборони розпочинає призов офіцерів запасу, які не служили. Фото: Українська правда.

Близько тисячі офіцерів запасу вже в червні мають поповнити лави Збройних сили України, їх призвуть на строкову службу. Про це повідомив в ефірі Радіо Свобода офіцер управління у зв'язках з громадськістю ЗСУ Владислав Селезньов, передають Патріоти України.

«Протягом червня ми маємо призвати до лав ЗСУ близько тисячі військовозобов’язаних – офіцерів запасу за приблизно 80 військовими спеціальностями. Всі ці військовослужбовці будуть проходити службу в тилових підрозділах, і лише за бажанням, на підставі контракту, будуть спрямовуватися в район АТО», – зазначив Владислав Селезньов.

Раніше міністр оборони Степан Полторак підписав наказ про умови призову на строкову військову службу офіцерів запасу. Призивати планують осіб віком до 43 років, які пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу, закінчили військові кафедри, мають вищу освіту не нижче ніж бакалавра і яким присвоєно первинне офіцерське звання. Служитимуть вони 18 місяців.

За даними Міноборони, призовний ресурс офіцерів запасу згаданої категорії лише за останні сім років складає майже 92 тисячі людей, із них на службу призвуть необхідну кількість, щоб укомплектувати первинні офіцерські посади.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...