Путін їде до Меркель, щоб знайти спосіб гордо піти з Донбасу, - український дипломат

Безумовно, що в разі негативного результату для Росії, вона напише якісь загальні дипломатичні формули, які нічого не скажуть.

Володимир Огризко. Фото: Укрінформ.

Президент РФ Володимир Путін під час перемовин з канцлером Німеччини Ангелою Меркель обговорить питання виходу з Донбасу, але таким чином, щоб не втратити обличчя. Таку думку висловив керівник Центру дослідження Росії, екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко, передають Патріоти України.

"Росія зараз починає консультації, як вилізти з Донбасу, яким чином відійти, максимально залишивши інтереси там і показавши всередині РФ: ми насправді не програли, ми виграли, але цей виграш має саме такий вигляд", - сказав дипломат.

При цьому, каже Огризко, про результати зустрічі Україна так чи інакше знатиме, і координуватиме дії із західними партнерами. "Я думаю, це не останній візит. Можливо, будуть й інші. Ми подивимося по суботній зустрічі, які ключові меседжі прозвучать. Безумовно, що в разі негативного результату для Росії, вона напише якісь загальні дипломатичні формули, які нічого не скажуть. Але, я думаю, що німецька сторона так чи інакше дасть чітко зрозуміти, і ми про це дізнаємося, безумовно, через інші канали, що насправді хотів товариш Путін і як ми всі разом (Україна і Захід) будемо на це реагувати", – уточнив дипломат.

Джерело: 5 канал

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...