Путін їде до Меркель, щоб знайти спосіб гордо піти з Донбасу, - український дипломат

Безумовно, що в разі негативного результату для Росії, вона напише якісь загальні дипломатичні формули, які нічого не скажуть.

Володимир Огризко. Фото: Укрінформ.

Президент РФ Володимир Путін під час перемовин з канцлером Німеччини Ангелою Меркель обговорить питання виходу з Донбасу, але таким чином, щоб не втратити обличчя. Таку думку висловив керівник Центру дослідження Росії, екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко, передають Патріоти України.

"Росія зараз починає консультації, як вилізти з Донбасу, яким чином відійти, максимально залишивши інтереси там і показавши всередині РФ: ми насправді не програли, ми виграли, але цей виграш має саме такий вигляд", - сказав дипломат.

При цьому, каже Огризко, про результати зустрічі Україна так чи інакше знатиме, і координуватиме дії із західними партнерами. "Я думаю, це не останній візит. Можливо, будуть й інші. Ми подивимося по суботній зустрічі, які ключові меседжі прозвучать. Безумовно, що в разі негативного результату для Росії, вона напише якісь загальні дипломатичні формули, які нічого не скажуть. Але, я думаю, що німецька сторона так чи інакше дасть чітко зрозуміти, і ми про це дізнаємося, безумовно, через інші канали, що насправді хотів товариш Путін і як ми всі разом (Україна і Захід) будемо на це реагувати", – уточнив дипломат.

Джерело: 5 канал

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...