"Путін має дворічний план щодо України", - Порошенко

Майбутнє нашої держави дуже залежить від виборчого циклу 2019-2020-го років.
Петро Порошенко. Фото: 112 Україна.

Москва має план щодо України на найближчі 2 роки - завести до парламенту і місцевої влади проросійські сили і досягти вето на курс до ЄС і НАТО. Про це заявив президент Петро Порошенко на форумі Ялтинської європейської стратегії, передають Патріоти України.

"Війна точно накладе свій відбиток і на характер виборчої кампанії. На жаль, на українській політичній шахівниці є фігури, які дозволяють Москві ходити собою. Маємо точне уявлення про плани Кремля. І знаємо, кого там хочуть бачити у другому турі. І слава Богу, мого прізвища там немає.

Відомо, у планах Кремля як на базі п'ятої колони, мріють сформувати потужну проросійську опозицію у новому парламенті. А якщо пощастить, то зробити її учасником із правом вето на європейську та євроатлантичну інтеграції.

Горизонт їхнього планування сягає осені, коли за наслідками місцевих виборів в окремих обласних радах проектується створення лояльних до Москви політичних більшостей. Суть цього всього можна визначити одним словосполученням: це загроза реваншу, ревізії європейської стратегії, повернення України до імперського стійла", - сказав він.

"Майбутнє України залежить від виборчого циклу 19-20-го років. Я гарантую вільні, чесні, демократичні вибори - глави держави, нового парламенту, органів місцевого самоврядування. Захистимо вільне волевиявлення громадян!" - також заявив Порошенко.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...